Nehéz mérkőzés vár a hazai pályán játszó Chelsea csapatára, ugyanis győzelmi kényszerben vannak. Hat pont előnnyel vezet jelenleg a Manchester City, és könnyen előfordulhat, hogy a forduló végére nem a Chelsea lesz közelebb a Cityhez, hanem a negyedik helyen lévő Arsenal a Chelseahez.

Tizenkét, nyeretlenül megvívott találkozó után tudott nyerni a Brentford ellen a Brighton, így végre győzelmet ünnepelhetett a csapat. Nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja ma a Brighton; a Manchester City ellenit, amikor 4-1-re kikaptak hazai pályán vagy az idegenbeli Liverpool ellenit, amikor 2-2-t játszottak. Mindkét mérkőzésnél az első félidőben ment el a meccs, a hatból öt gólt az első félidőben kaptak. A második félidőre feljavult a játékuk, de akkorra már elment számukra a mérkőzés. A csapat védekezése nem rossz ugyan, az ötödik legkevesebb gólt kapták, de az első félidőt ritkán ússzák meg kapott gól nélkül a jobb csapatok ellen.

A Chelsea-nél nem lesz Kanté és Thiago Silva sem, így a védekezés nem biztos, hogy flottul megy majd. Van, hogy kiszakad a gólzsák hazai pályán, viszont szembetűnő, hogy hazai pályán nagyon kevés gólt szereznem az első félidőben. Nehéz döntés, hogy melyik csapatnak a milyen mérkőzéseit nézzem, hiszen összességében a Brighton is többnyire kevés gólos első félidőket játszik.

Éppen ezért, úgy döntöttem, hogy a második félidőben lesz legalább két gól tippemet küldöm játékba. Minden amellett szól, hogy kevés gólos első félidő lesz, és majd a másodikban jönnek a gólok, minden kívéve az említett két Brighton meccset. Így a tippem az, hogy gyengébb első félidő után egy erősebb másodikat kapunk.

Chelsea - Brighton & Hove Albion: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp