Finom fogalmazva sem a Tottenham szezonja az idei, elég csak arra gondolni, hogy a csapat kiesett a harmadik számú nemzetközi kupából, a Konferencia Ligából.

Antonio Conte vette át a csapat irányítását még novemberben, és egy-egy gyengébb találkozót leszámítva azért már néhol igen jó játékot játszottak a londoni kék-fehérek. Az olasz szakember 6-3-1-es mérleggel áll jelenleg, ennek köszönhető az, hogy a csapat pillanatnyilag a hetedik helyen áll a Premier Ligában. Ellenfelük a tizenhetedik, azaz épphogy bent maradó, de a forduló után ez könnyen megváltozhat.

Jelenlegi helyzetben azért annyira nem szabad csak a tabellára hagyatkozni, mert van olyan együttes amelyik tizenkilenc mérkőzésen van túl, és van, aki csak tizenhatszor játszott. Egyébként mindkét együttes tizenhétszer lépett pályára a bajnokságban, és egyik csapat sem számít döntetlenkirálynak. Remélem, a január elsejei találkozó sem végződik iksszel.

Mind a hazai, mind a vendég együttes számára nagyon fontos a három pont megszerzése, igaz, ellentétes okból. Inkább a vendégek lehetnek azok, akiknek kevés lenne az egy pont, nekik a nemzetközi kupaindulás miatt muszáj minden nyerhető mérkőzést hozni.

Sok van még nagyon a kezdésig, és most tombol a járvány is, így nehéz megmondani, hogy ki hagyja ki a találkozót és ki nem. Azonban azt nyugodtan kijelenthetem, hogy a két csapat cseréi között is nagy a különbség, hiányzók amúgyis inkább a hazai oldalon várhatók.

A tippem az, hogy nyernek a vendégek, akik egy győzelemmel tovább tapadhatnak a nemzetközi kupaindulást jelentő helyen lévő csapatokra.

Watford - Tottenham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp