A Bordeaux idei szezonját látva elég nehéz elhinni, hogy ez a csapat pár évvel ezelőtt még nemzetközi kupákban indult, illetve hogy nem olyan rég még bajnok is volt. Azt kell írjam, hogy ha ebben a szezonban nem is, akkor akár már jövőre összejöhet nekik a kiesés. Az elmúlt négy szezon 12, 14, 14 és most a tizenhetedikek. Egyre lejjebb csúsznak és ami a legfájóbb, hogy nagyon gyenge meccseket tolnak.

Tizenkilenc forduló után három győzelme van a hazai együttesnek, ami nagyon-nagyon kevés. Aztán ott van még az a tény is, hogy borzasztóak idén hazai pályán; jelenleg 1-4-5-tel állnak odahaza a tizennyolcadik helyen. És akkor, még mindig lehet fokozni, jelenleg 12 hiányzója van a Bordeaux csapatának, ki betegség vagy sérülés, ki pedig az Afrikai Nemzetek Ligája miatt. Nagyon nehéz elképzelni, hogy itt ne legyen sima Marseille győzelem. Már csak azért is, mert a vendégek oldalán mindösszesen egy hiányzóról írnak, vagyis minden adott ahhoz, hogy a legerősebb Marseille nézzen szembe a gyengélkedő Bordeaux-val.

Maximum egy félidőt tudok jósolni a hazaiaknak, képesek a második félidőkben elrontani mindazt, amit felépítettek. Több alkalommal is buktak pontokat úgy, hogy félidőben még jól álltak, aztán a második félidőben kapták a gólokat. Kiegyenlítettebb Marseille-t várok, de az sem lepne meg, ha 0-1-es félidő után lesz 0-3, a lényeg az, hogy legyen meg a három vendég találat.

Az előjelek alapján ez egy sima vendéggyőzelem is lehet a végére, bár pont az ilyen mérkőzések lehetnek az olyan találkozók, amikor borul minden és nyögvenyelős lehet az esélyesebb csapat számára. Remélem nem ez a forgatókönyv jön, hanem a korábban vázolt és végig úgy fog játszani a Marseille, hogy legyen esélye a tippemnek.

Bordeaux - Marseille: Marseille által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp