Megérkeztünk az év első Grand Slam tornájának a döntőjéhez, nagy meglepetés nincs, a két hét talán két legstabilabban teniszező játékosát láthatjuk.

Nadal a hatodik Australian Open döntőjére készül, ezzel a Garroson kívül itt döntőzött a legtöbbször, viszont csak egyszer, 2009-ben tudta megnyerni. Történelmi siker lenne az övé, 21. alkalommal nyerhetne Grans Slamet. Az első köröket még könnyedén vette Nadal, aztán Khachanovtól kezdve már voltak hullámvölgyek, amik a szettjébe kerültek, Shapovalov ellen tolt egy öt szetteset, majd az elődöntőben pedig úgy tűnt, hogy elsöpri Berrettinit. De azért Nadal sem 25 éves már, és bizony kijön rajta az elmúlt két hét igénybevétele, ahogy fáradt úgy lettek egyre rövidebbek a labdái, és úgy jött vissza Berrettini a meccsbe, pechjére Nadal a legjobbkor brékelte le az olaszt. Ahogy hosszabbodik a meccs, sajnos az most egyre inkább neki jelent egyre kevesebb esélyt.

Medvedevnek igazából egy necces meccse volt a két hét alatt, FAA ellen kellett visszakapaszkodnia a sírból, egyébként simán verte az egyébként egyáltalán nem könnyű sorsolásából jövő ellenfeleket, Kyrgiost, Cressyt és az elődöntőben Tsitsipast is. A döntőre ismét esőt írnak, újra esélyes a zárt tető, ami inkább az orosznak ad okot az örömre, az adogatásai még inkább felgyorsulnak, Nadal pörgetései pedig nem pattannak olyan magasra. Tsitsipas ellen az elődöntőben 86%-ban hozta első adogatás mögött a pontokat, gyakorlatilag érinthetetlen volt a szerva játéka.

Medvedev nem egy ijedős teniszező, GS teher sincs már a vállán a tavalyi US Open miatt, a borítás és a várható körülmények is neki kedveznek, úgyhogy szerintem zsinórban a második Grand Slam tornáját is megnyeri.

Nadal, Rafael - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp