A péntek esti foci keretében egy igencsak jónak tűnő párosítással, a Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd FC összecsapással kezdődik az OTP Bank Liga 21. fordulója. Ha ez a mérkőzés mondjuk szombat vagy vasárnap délután lenne megrendezve gondolkodás nélkül tenném rá az overt, mert a két csapatban, főleg a vendégcsapatban, benne van a sok gólos mérkőzéseknek a lehetősége. Egy bátor, de nem túl vakmerő tippel így is rámegyek a gólokra, mert gondolatom szerint mind a két csapatban benne lehet a gól, sőt valamelyikükben több is lehet.

Kicsi, de tényleg csak kicsi bizonytalanságom fő okozója a hazai csapat edzőjének, Supka Attilának személye. Elég jól ismerem a kisvárdai munkássága óta és vele kapcsolatban mindig az van bennem, hogy hiába van a keze alatt egy viszonylag jó játékos alapanyag, nem tudja belőlük kihozni a maximumot. Ér el velük eredményeket, ez elvitathatatlan, de bennem például a Kisvárdán eltöltött edzősködése után is hatalmas űr maradt. Pintér látványos megbuktatása után, mikor átvette a Mezőkövesdet és elkezdték a kiesés elkerüléséért folytatott harcot, látszott hogy megvan a kék-sárgákban mind a mennyiség, mind a minőség. Majd elértek egy bizonyos szintet (középmezőny eleje) és kényelmesen hátradőltek, mondván a cél teljesítve. De a 12 csapatos bajnokság ebben a hárompontos rendszerben ezt hamar megbünteti, mint ahogyan Őket is büntette. Én ennek a "szedjük össze magunkat Srácok, mert megint baj lesz" "taktikai" utasításnak, na és természetesen a hajdúságiak védelmének tulajdonítom a múlt hétvégi debreceni győzelmüket. Ezen a találkozón is látszott, hogy Jurina, Babati, Besirovic vagy éppen Vadnai révén tudnak maradandót alkotni. Cserit csak azért nem veszem közéjük, mert az idén olyan teljesítményt nyújt, hogy kb. vele vannak 11-en a pályán. Ettől függetlenül hazai környezetben biztos rámennek a 3 pontra, de abban már közel sem vagyok biztos, hogy be is gyűjtik.

Márpedig azért nem, mert egy olyan csapat lesz a vendégük, mely az elmúlt három tétmeccsén bizonyította, hogy sokkal, de sokkal többre hivatott, mint amit eddig produkáltak. Január végén megköszönik a Honvéd kispadján Horváth Ferenc "áldozatos" munkáját és helyére a hazai foci berkeiben jól ismert Nebojsa Vignjevic-et szerződtetik. Amint várható volt a szerb mester hamar elővarázsolta a játékosaiban rejlő lehetőségeket és már a bemutatkozó meccsén ráijesztett az idén kiválóan teljesítő kisvárdaiakra. A győzelmük akkor még elmaradt a piros-feketéknek, de azóta nem csak jól, hanem eredményesen is játszanak a kispestiek. A Lukic duplájával behúzott KTE elleni idegenbeli MK siker már előrevetítette a MOL Fehérvár elleni siker lehetőségét. Nos, nem kellett csalódnunk a Honvédban, mert amellett, hogy Nagy Dominik duplájával és a friss igazolásuk Petrusenko góljával megnyerték a meccset, gólra-törően játszottak. Ez eddig is megvolt ebben a csapatban, Horváth nem tudott vele mit kezdeni, Vignjevic tőkét kovácsol belőle. Az azért egy külső szemlélőnek is szembeötlő, hogy egy Nagy Dominik, aki már teljesen bele volt fásulva ebbe az egészbe, milyen ihletett formában játszik most. Zsótért már meg sem merem említeni, mert eddig az orrát verdeste a labda, most meg gólt fejel Kisvárdán. Ezt a lendületes, gólerős játékot várom én most is a Honvédtól.

Az egymás elleni eredményeik alapján is jó lehet ez a tipp, de én inkább a pillanatnyi formára hagyatkozom, az pedig gólokat ígér ezen a találkozón.

Mezőkövesd - Budapest Honvéd FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp