Kerek szemekkel néztem az over szorzóit, amikor kijöttek a Leverkusen mainzi fellépése kapcsán. Január eleje óta brutális meccseket tolnak a gyógyszergyáriak, s gyakorlatilag minden alkalommal szakítanak a pofonfáról egy méretes ágat. Nem kell aggódnia a hazai csapatnak sem, idén nincsenek kiesési gondjai az együttesnek, így aztán kaphatunk péntek estére egy nyílt, szórakoztató mérkőzést a Bundesligából.

Érdemes áttekinteni a Leverkusen 2022 januártól kezdődő eredménysorát: 2:2, 1:2, 5:1, 2:5, 4:2! Mi van itt, kérem!!! Az öt meccsből négyet behúzott Geraldo Seoane alakulata és már a dobogó harmadik helyén feszít. A svájci mester Paulinho sérülése után hozta igazán lendületbe együttesét, hiszen 18 gólt szerezni öt német bajnokin nem akármi: meccsenként 3,5 átlag. Azaz a „könnyű” overt a 04 támadói is szállíthatják magukban, azonban az is beszédes, hogy egyetlen találkozót sem tudott lehozni az együttes kapott találat nélkül. Diaby a fő megoldó, aki az utolsó öt összecsapáson 5/5-ös mérleggel áll, rajta kívül a cseh Schick az életveszélyes center eddig háromszor volt eredményes az újesztendőben. Azt várom, hogy tovább hasít a remek formában lévő Leverkusen és ráerőlteti akaratát a hazaiakra.

Szalai Ádám eligazolása végett volt hangos a média a héten. Nagyon szerették őt Mainzban, hiszen kiállt mellette az egész keret tavaly és a fejműtétje után is kapott játékperceket a mieink csatára. Legyünk őszinték: lehet, hogy mentalításban számított Ádám jelenléte, azonban ő túl sokat nem tudott már hozzátenni ehhez a csapathoz, bár a tavalyi bennmaradásban szerintem elévülhetetlen érdemei vannak. Maga a Mainz, meglepő módon gólszegény találkozókkal kezdte a 2022-es esztendőt, már amennyiben a közel 3-as átlag annak mondható. A Bochum elleni kupameccsel együtt hat találkozón vannak túl, melyeken összesen 17 gól született. Azt gondolom, hogy edzőjük a dán Svensson nem egy „bunker ember”, s a kezdeményező vendégrohamok hatására, simán beleáll egy őrül forgatókönyvű összecsapásba. Alapban 3-4-3-ban gondolkodik a hazai gárda, így szerintem számolhatunk a kontratámadásaikkal is! Otthon különösen hatékony a mainzi gárda, hiszen eddig csak az Union ellen veszített, hét győzelem és három döntetlen mellett. A 11 bajnokin megszülető 26 gól, egy ennyire offenzív ellenféllel szemben még jó „előjel” is lehet!

Tippem a Leverkusen bombaformájára épít. Úgy gondolom, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét a hazai csapat, míg Hradecky előtt a védelem minimum jó lesz egy gólra. Élvezetes meccsen egy 1:3-at tippelek.

Mainz 05 - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp