Jelenlegi helyzetében – hiába nyert Felcsúton -, fabatkát sem adnék arra, hogy bennmarad az MTK. Úgy gondolom, hogy a tulajdonosváltással új lendületet vevő Újpest, és a Csertőivel felpörgő Gyirmót is előrébb tart Márton Gábor együttesénél. Nehezen indult tavasszal a Fradi, most azonban minden jel arra mutat, hogy beleáll egy nagy menetelésbe a bajnok. Szerintem a hazai kék-fehéreknek esélyük sem lesz a pontszerzésre az örökrangadón.

Révész Attila fejtette ki egy korábbi interjúban, hogy vannak pillanatok mikor teljesen mindegy, ki az edző egy adott csapatnál. Egyszerűen az egyik klub annyival jár előrébb a másiknál, és annyival jobb játékosokkal rendelkezik ellenfelénél, hogy nem merülhet fel kérdés. Pont ezt érzem most az FTC vendégjátékával kapcsolatosan. A fásult Puskást meglepte Márton Gábor együttese, és Futács vezető találata után nem tudott jól reagálni Hornyák Zsolt. Nagyon rossz meccsen meglepetés eredmény született, ami viszont ebben a párosításban kizárok. Michael Boris két éve feljutó, magyar fiatalokra épülő csapata már a múlt. Egy sor játékost sikerült értékesíteni: Katona, Gera Dániel, Schőn, vagy később Varga Roland, s helyükön nem épp a lendületes fiatalság virul. Stieber, Grozav, Spirovski, vagy épp Futács pályafutása nem felfelé ívelő, fejlődő pillanatban találta meg az MTK-t. Így a korábbi erényeket keresni a mostani 4-3-3-as rendszerben okafogyott, megkockáztatom lehetséges, hogy nem is jó erre a keretre ez a standard felállás. Palincsár, és Stieber nem hozza azt a sebességet, mint Gera, vagy Schőn. Egyébként Gera és Katona története tragikus, feljebb léptek, hogy hónapokig ne játszanak. Úgy érzem, hogy megint az identitását veszítette el az MTK, és ezt nem fogja ellensúlyozni a 30 feletti, pályájuk leszálló ágában lévő rutinos játékosokkal, pláne nem a fonalat lassan felszedő Fradival szemben.

Továbbra is azt gondolom, hogy Csercseszovval most mellé nyúltak Oroszék. Mégis kedvezően alakult számukra az elmúlt pár nap. Visszatértek alapembereik az Afrika kupáról. Ráadásul az „afrika légió” nincs széthajtva és nem bajlódik sérüléssel sem. Csináltak egy jó üzletet Uzunival és a megérkező zsetonnal az átigazolási időszak végén vásároltak, s elsőre úgy fest, hogy nem „bevásároltak”. A Paks oktatóleckéje után, a VAR-talan kupa továbbjutás és a ZTE elleni 1:3 nagyon kellett mentálisan. Azt gondolom, hogy nincs meg a „csapatjáték”, és az orosszal nem is lesz! Erős nemzetközi kerete van most a Ferencvárosnak, sok jó egyéni képességű játékossal, és ez a szintkülönbség elegendő lesz az MTK ellen.

Biztos vagyok benne, hogy bajban lesz idén még pár alkalommal Csercseszov, ha olyan csapattal kerül szembe, akinek bejáratott, tudatosan felépített játéka van. Szenvedni fog a Supka által felkészített Mezőkövesd, a feltámadó Honvéd, vagy Csertői agresszív Gyirmótja ellen. Azonban a többi csapatnak a jelenlegi mezőnyben (kivéve még Paks, Kisvárda), nincs felismerhető stílusa, s őket az egyéni kvalitások közti különbségekkel meg lehet verni. Kis túlzással állítom, hogyha elbrekegném a foci nyelvét angolul, akkor ezt a Fradit magam is össze tudnám állítani – játékstílust, koncepciót, identitást én se alkotnék -, viszont velem is megnyerné ezt a meccset ez a Fradi.

MTK Budapest - Ferencváros: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp