Mivel az NB I. szombati párosításai annyira nem ragadtak magukkal hogy írjak róluk, ezért mindjárt ugorjunk a vasárnapi nap nyitómérkőzésére, a Paks - Debrecen találkozóra. A hazaiak amúgy is "refesek" nálam a múlt heti teljesítményük miatt, de lássák kivel van dolguk, kapnak tőlem még egy esélyt. A tipp és az opció ugyanaz mint a múlt héten, csak most már illene realizálni.

Előbb-utóbb várható volt, hogy besül a paksi nehéztüzérség és lőtt gól nélkül kullognak majd az öltözőbe Ádám Martinék, de az kicsit váratlan volt, legalábbis számomra, hogy mindez egyik kedvenc ellenfelük, a PAFC ellen fog megtörténni. Megtörtént, de biztosíthatok mindenkit, hogy ennek a mostani mérkőzésre nem lesz hatása. Azért nem, mert azt el kell ismerni, hogy Bognár György tud hatni a játékosaira és Gyuri nem nagyon lihegte túl, ezt a számukra kellemetlen szituációt. Korrekt értékelésében elismerte, hogy közepes tempót futottak és az körülbelül arra volt elég amit láthattunk. Abban viszont én vagyok biztos hogy most, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt beleadnak majd apait-anyait a győzelem eléréséhez. Gólzsákjuknak, a már válogatott meghívóval rendelkező Ádám Martinnak nem nagyon szoktak hosszabb gólcsendes időszakai lenni, tehát tőle gólt, gólokat várhatunk a találkozón. Ezzel stabilizálhatja csapatát a tabella negyedik helyén.

Ahogyan buktam a Pakssal a múlt hétvégén, úgy nyertem a Debrecennel, hisz az Ő meccsükre is szántam pár sort egy hete. Végül az a része jött be az akkori boncolgatásomnak, hogy a hajdúságiak védelme finoman fogalmazva is egy átjáróház. Hiába adta ki a jelszót Joan Carrillo a védelem stabilizálására, ha nincs meg hozzá a megfelelő alapanyag. Ezért szerintem jobban jár a kiesés rémétől fenyegetett vendégcsapat, ha megpróbál támadni. Mondjuk az sem megy túl gördülékenyen a piros-fehéreknek, de ott van a Gyirmót példája. Néha-néha a vak tyúk is talál szemet. Én Carillo helyében biztos, hogy valami ehhez hasonló váratlan húzáson törném a fejem.

A paksiaktól körülbelül tudom hogy mire számíthatunk, a teljesen kiszámíthatatlan debreceniektől csak sejtem. Viszont akár az egyik, akár a másik oldalról közelítek a találkozóra a 3 gól nálam ismételten minimum elvárás ezen a találkozón.

Paksi SE - DVSC Debreceni: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp