Talán, ha nem értékesítik a téli átigazolási időszakban Vlahovicot, odaértek volna a firenzeiek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyre. Nincs még veszve semmi, hiszen még most is kiharcolhatják mindezt a pályán, illetve remélhetik, hogy a Roma megnyeri a Konferencia Ligát és egy hellyel több jut így az olaszoknak, kvázi akár a 8. is kvalifikálhat. Mourinho valamelyest elengedte a bajnokságot az elmúlt pár hétben, viszont most már bele kell álljon a kupadöntő felkészülésébe. Jó meccset és sok gólt hozhat a 36. forduló záró összecsapása!

Készül nagyon a Fio, Italiano szeretné kivezetni a Violát a nemzetközi kupaporondra. Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Callejont biztosan beveti majd, ha akár csak pár perc erejéig is. A hazaiak nagyon bíznak közönségük támogatásában, s bár elég rosszul megy mostanában (három vereség zsinórban), most úgy érzik, hogy elkaphatják a rómaiakat. Ha overre megyek, mindig ránézek a csapatok meccsein termelt gólokra. A számok azt mutatják, hogy Firenzében három feletti a Fiorentina találkozóin az átlag. Nekem ennyi elég is.

Főként azért kaptam fel a számokra a fejem, mert a Farkasok idegenbeli mérkőzésein is rendre megvan a három feletti érték. Konkrétan 3,2, míg a Violánál ugyanez 3,1! A Roma egyébként joggal ég a tiranai döntő lázában. A klub történetében meglehetősen kevés trófea gyűlt össze a 2000-es években, konkrétan a 2007/2008-as olasz kupa és szuperkupa diadal óta semmi! Így aztán Mourinho megint nagy lehet egy fontos klubnál, ha legyűri a Feyenoord gárdáját. A fővárosi sajtó egyébként a firenzei mérkőzésnek is nagy jelentőséget tulajdonít. Harcot várnak, melynek a tétje az Európa Liga indulás, s a bajnoki tabella valóban ezt is mutatja: 59 pontos Farkasok, és 56 egységgel álló Viola. Azonban egyszerűbb lenne megnyerniük a Konferencia Ligát. Érdekesség, hogy a felek legutóbbi öt egymás elleni meccsét meg tudta nyerni a Roma, és csak egyetlen alkalommal nem volt meg a három gól. Statisztikai szempontból erősíti a tippet, hogy idegenbeli találkozóin rendre betalál a Giallorossi, most már kilenc alkalomból álló sorozatot épített.

Jók a számok, és jók a statisztikai adatok. Mellette adott két rendkívül motivált együttes is, és ez szerintem már remek táptalaj egy változatos sokgólos meccshez. Bízom a kockázatot felvállaló edzőkben és csapatokban hiszen a tabella egyikük számára sem fest jól. Milyen már, hogy a Lazio a Roma előtt van? ...és a Fio is ki akar jutni Európába! A fordulók fogynak, és a pozitív változásokhoz mindkét félnek gólokra van szüksége. Le is fogják szállítani nekünk a kényelmes overt – szerintem.

Fiorentina - Roma: Gólok száma - Felett/alatt tipp