A forduló záró találkozóját rendezik az Ecuadori Liga Pro első szakaszában, a Primera A-ban. A 13.forduló utolsó mérkőzése előtt a két együttes egymást követi a tabellán, a hazaiak a tizedik, a vendégek a tizenegyedik helyen állnak jelenleg.

A bajnokság két részből áll, egy első és egy második szakaszból, ahol az összesített tabellán elhelyezkedő együttesek folytathatják a playoffban, vagy esnek ki. Mivel még csak a közepén tartanak a bajnokságnak, így azért felesleges a playoffba jutó együtteseket nézni, de egy esetleges győzelemmel beérné a hatodik helyezett Aucast a Gualaceo, míg a Guayaquil kettőt előzhetne és feljönne a kilencedik helyre.

A hazai csapat mérkőzésein általában vannak gólokok, viszont ez nem mondható el a ligáról. Kevés gól van a többi csapat mérkőzésein, azonban ez a két csapat 30+ góllal áll, a hazaiak 15-17-es, a vendégek 18-16-os gólaránnyal.

Hazai pályán még nem ikszelt a Gualaceo, míg a vendégek idegenben már négyszer is, ez a leggyakoribb eredmény az idegenbeli fellépéseik során. Vad elméletem van egyébként a mérkőzésre, én egy gólgazdag döntetlenre számítok.

A hazai együttes az előző szezonban még a Serie B-ben szerepelt, onnan jutottak fel ide. Ahhoz képest igen jó eredmény lenne egy playoff szereplés, azonban a második szakaszban nehéz dolguk lesz.

A két csapat korábban még nem játszott egymással, azonban kb. egy szinten vannak. Szerintem nüanszok dönthetnek majd a mérkőzésen, már ha dönteni fog valami. Sok gólt várok, de ide egy biztonságinak gondolt 2.5 gól felettet választottam.

Gualaceo SC - Guayaquil City FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp