Eljött a női kézi BL Final Four elődöntőinek napja. A csapatok készen állnak, és ahogy megszokhattuk a Final Four történetében, akár női, akár férfi FF-ról van szó, itt minden csapat azonos eséllyel indul, jó párszor nyert az a csapat, amelyet nem tartottak esélyesnek a fogadóirodák, a szurkolók.

A hölgyeknél a Győr-Esbjerg meccsel kezdünk, aztán jön a Metz-Vipers csata. Nem igazán lehet előre megmondani, melyik két klubnak jön ki a lépés. A Győr favorit, de aki látta alőző héten a Fradi elleni döntőjét a Magyar Kupában, az aligha nyugodt. Moslék volt a győri játék, nagyon nagy a baj, legalábbis látszólag. Az a dinamikus játék, ami alavetően az ETO-t jellemzi, sehol nincs. Nem is nagyon értettem Ambrost, irányító nélkül kezdett, Nza Minko padozott, Oftedal sérülése miatt nem kezdett, amikor játszott, akkor sem jól. Hansen mindig rögtön az elején durrant egyet amolyan Háfrásan, általában fölé, el is megya a kedve. Ryu is vakon van, Kristiansenen látni egyedül, hogy ő még úgy ahogy akar valamit. Nze Minko is jó, de úgy nem igazán érezni a Győrön az erőt. Azt sem igazán érettem az FTC elleni meccsnél, hogy miért játszott olyan keveset Pintea, amikor megjátszották, rendre hetest harcolt ki. Mintha az az ominózus Ambros-Elek 'fight' elbizonytalanította volna az egész ETO-t...

Illene beszélni a szélekről, de igazából minek? Schatzl vagy Lukács vagy akárki volt lenn a szélen, az ETO bitang mód belül gyömöszölt mindent, ennyire keveset megjátszani a széleket, az valami rekord lehetett. Vontatott volt a Győr játéka, nulla dinamikával. Ugyannakkor az ETO-nak akadnak jó kapusai, a védekezést talán össze tudja rakni, és akkor az Esbjerg is bajban lehet. Annyira a dán csapata kerete sem bő, meg eleve itt vasárnapra is kell az energia.

Nem várok gálát, ezt a meccset csak meg kell nyerni, hogy milyen játékkal, az lényegtelen.

Győri Audi ETO KC (n) - Team Esbjerg (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp