Valószínűleg elérkezik az igazság pillanata és elveszíti Magyarország egyetlen nemzetközileg 100%-os csapata is a szüzességét. Ezt a címet nem a Fradi, nem a Vidi vagy más magasabban jegyzett klubról mondhattuk el közel 3 hétig, hanem a Kisvárdáról. De a sorsolás szeszélye most egy nagyon nehéz ellenfelet sodort a szabolcsi legények útjába és szerintem itt már könnyűnek találtatnak. A norvég Molde csapata klubszinten nem nevezhető álomsorsolásnak egy magyar kis csapat számára és ezt ma este a hűvös skandináv éjszakában be is bizonyítják.

Készült itt a fórumon a találkozó kapcsán egy podcast és ott norvég szakértőnk adott egy nagyon pofásnak tűnő tippet. De nem emiatt említem fel a videót, hanem azért, mert ott megütötte a fülem egy nagyon sokat sejtető mondata. E szerint a norvég klubcsapatok a selejtezők ezen szintjén úgy állnak bele a mérkőzésekbe, hogy legalább egy háromgólos előnyt kiharcoljanak hazai pályán aktuális riválisukkal szemben. Lásd. tegnap Bodø/Glimt (5:0). Ezek után megkérdőjelezhetetlen számomra, hogy a Molde is valami hasonlóra készül, a kérdés csak az, hogy végre tudják-e hajtani.

Ha engem kérdeztek a kérdés nem kérdés, a válaszom igen. Csapatszinten olyan totális és eredményes támadójátékra képesek, ami még a Kisvárdánál magasabban jegyzett csapatoknak is megoldhatatlan feladatot jelent. Ha ehhez hozzávesszük még azokat a szélsőséges körülményeket (műfű, eső, hideg) ami igazából a hazaiaknak megszokott, akkor nem túlzás azt állítani, hogy hendikeppel indulnak a hazaiak.

Ezt a hendikepet kellene ledolgoznia a vendégcsapatnak. A realitás talaján maradva erre nagyon kevés esélyt látok vendégoldalról, sőt csak abban bízom, hogy sikerül egy tisztességes vereséggel elhagyni az Aker Stadion játékterét. A mérkőzés koreográfiája elvileg adott, a hazaiak gőzerővel támadnak, míg vendégeik szervezetten és zártan védekeznek. Igen ám, csakhogy ez a szezonkezdetre összeállt új összetételű vedelem szerintem többször is bele fog hibázni a játékba. Láttuk a hétvégi Debrecen elleni bajnokin is, hogy még csak nyomást sem kell az ellenfélnek gyakorolnia ehhez.

A nagyobb nemzetközi tapasztalat, a nagyobb játékerő és a hazai pálya minden előnye azt mondatja velem, hogy próbáljunk bármennyire is hősiesen játszani kétgólos vereség alatt nem ússzuk meg ezt a kirándulást.

Molde - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp