Most már el lehet mondani, hogy az angol és a német rajttal elkezdődik a foci nagyüzem, ami majd 2022-ben a téli világbajnoksággal csúcsosodik ki. Múlt héten egy gólzáporos német szuperkupa döntő után, a rekordbajnok az EL-győztes Frankfurthoz látogat. Mindig jó meccset és sok gólt hoz a Bundesliga rajtja, s most azt gondolom, hogy alaptipp a 2,5 over.

Óriásit fordult a Frankfurt-al a világ egy év alatt. Európa Liga győzelem, automatikus BL-főtábla és a jövő héten Európai Szuperkupadöntő a Real Madrid-al szemben. Tavaly csupán 11. lett a német bajnokságban az Eintracht, azonban a trófeával záruló szezon, extázisba hozta a szurkolóikat. Az EL-menetelésről nekem több játékos extra teljesítménye is beugrik: Trapp – végy egy jó kapust; Tuta – összetartja a védelmet, Kostic és Kamada mindig képes váratlan húzásokra. A sevillai döntőben is betaláló Borre négy gólt ért el a sorozatban, s a Bundesligában is beköszönt nyolcszor. A veszélyes dán szélső Lindström mellé, megszerezték a még mindig csak 30 esztendős világbajnok Mario Götzét. Egy jó BL-csoportkörrel jelentősen nőhet a keret értéke, és duzzadhat a klub kasszája. Az osztrák Glasner rendszerint a 3-4-3-as hadrendet részesíti előnyben és a bajnok ellen is felvállalja majd szurkolói előtt a nyílt focit az együttes. Ráhangolásként a DFB-kupában egy magdeburgi 4:0-s sima győzelemmel készült a Frankfurt a bajnoki nyitányra.

Lewa után is van élet Münchenben, sőt!!! A lengyel zseni mögé lehetett építeni éveken keresztül egyfajta játékkoncepciót. Felpassz, lekészíti a második hullámnak, vagy befordul. Szélről érkező labdákra berobban, vagy 2-3 embert elvisz, és területre bejátszott labdával tiszta lövőhelyzet teremtődik. Most viszont a klasszikus értelemben vett sztár center nincs Nagelsmann keretében, s ettől el is tud rugaszkodni a Bayern. Nem posztra kerestek embert, hanem inkább a rendszerület változtatták. Rendkívül kreatív maga a csapat: Mané, Coman, Davies, Gnabry. Van egy lesipuskás Müller egy nagy lövő Kimmich, és az Ajaxtól szerzett fiatal erők. Nézve a Lipcse elleni meccs összefoglalóját azt gondolom, hogy Nagelsmann valamelyest elkezd haladni Klopp nyomvonalán. Minden lehető eszközzel, mélységi beindulástól, a pontrúgásig, bedobásvariációktól, az alapvonali visszagurításokig mindent használ, amivel sokk alá lehet helyezi, a védelmeket.

Szerintem a fentiekből egyértelműen leszűrhető, hogy Frankfurtban, a nyitófordulóban gálát várok. Tipikus szórakoztató fociünnep következik, s nekünk semleges nézőknek, csak le kell ülnünk szórakozni.

Eintracht Frankfurt - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp