Pikáns kis londoni derbivel, a Crystal Palace - Arsenal összecsapással kezdődik a Premier League 2022/23-as idénye. Már a felkészülési időszak alatt eldöntöttem magamban, hogy az Arsenal első mérkőzésére keresek valami gólos opciót, hisz az "Ágyúsoknál" olyan pozitív változások mentek végbe a holtszezonban, ami előrevetíti a csapat overes találkozóit. Ezért szembemenve a bukmékerekkel én ezt a találkozót inkább sok gólosnak érzem.

Stabil középcsapatot faragott a piros-kékekből Patrick Vieira, aki bő egy éve vette át a Crystal Palace irányítását. Az idei szezonra is hasonló terveket szövögethetnek a dél-londoniak, mert értékeiket megtartva eléggé visszafogottak voltak a nyári átigazolási időszakban. Egyes portálok jelentős veszteségként említik fel a szenegáli középpályás Cheikhou Kouyate távozását, de Ő a bőven pótolható kategóriát jelenti nálam. Ugyanakkor érkező oldalon jó fogásnak tűnhet a Lenstől érkező középpályás Cheick Doucouré mellett a Bayerntől érkező védő Chris Richards is. Sok felkészülési találkozóval készültek az új szezonra és ezeken általában eredményesek voltak. Külön kiemelném Wilfried Zaha gólérzékenységét, melyre szerintem ma is számíthatunk.

A vendég Arsenal komoly erősítésen esett át a nyár folyamán, hiszen többek között Zinchenko és Gabriel Jesus is az Ágyúsok játékosa lett. Érkezésükkel mind a csapat szakvezetője Mikel Arteta, mind a vendégcsapat szurkolói joggal bizakodnak egy jobb szezonban és nem túlzó elvárás velük szemben a Top4-be kerülés. Ehhez nélkülözhetetlen lenne a jó rajt és a felkészülési mérkőzéseik eredményei alapján joggal várhatunk egy gólokban gazdag nyitányt.

Érzésem szerint mind a két csapat képes lesz gólt szerezni a mérkőzésen és a múltbeli eredményeikre alapozva úgy gondolom, hogy minden különösebb gond nélkül lehozzák számunkra a 3 gólt.

Crystal Palace - Arsenal: Gólok száma - Felett/alatt tipp