A Ferencváros csapata Azerbajdzsánban az azeri bajnok Qarabag ellen 1-1-es döntetlent ért el. Az 1-1 semleges eredmény, de ha azt nézzük, hogy a hazai csapat szerzett vezetést, inkább jó, mintsem rossz. Egálról indul a párharc a visszavágón, idegenben lőtt gólok sem számítanak, aki nyer, továbbjut, aki nem, annak marad az EL maximum.

Az odavágón úgy összességében két egyforma csapatot láthattunk. Hajlamosak vagyunk magyarként azt mondani, alapvetően jobb a Fradi, de szerintem nem jobb. Legalábbis amit én láttam, nem jobb. Mivel megfogadtam, hogy akkor is írok egy meccsre a hónapban, amikor 5 karaktert sincs kedvem leütni, így most is erőt veszek magamon.

Tipikusan az a tipp, hogy ha bejön, az jó, ha nem, az sem rossz.

Szóval nálam ez ikszkettő, ennek a legfőbb oka pedig az, hogy a Fradi szerintem hátul gyengült. Vagy legalábbis nem erősödött. Mmaee OK, ő egy igazi oszlop, de a többiek? Nincs rajta kívül normális belső védő, mind időzített bomba. Márpedig Csercseszov is annak híve, hogy Dibi ne bikázza fel a labdát a mezőnybe, hozzák ki apró passzokkal. Na ebből meccsenként van minimum két ordító hiba, amikor az ellenfelek kvalitásán múlik, lőnek-e gólt.

Aztán az FTC a levegőben sem annyira erős, pedig alapvetően termetre megvannak. Huseynov kifejezetten veszélyes volt, és igazából engem Botka játéka sem annyira fogott meg, nagyon sablonos, én Wingóban többet látok, más kérdés, hogy ő is hibafaktor.

A közönség meg amilyen segítség, akkor nyomás is tud lenni, láttuk pl. a Slovan elleni meccsen. Én azt mondom, a Qarabag nem játszik rossz focit, fizikális csapat, full azonos erők küzdelme nálam, de ne legyen igazam.

Ferencváros - Qarabağ: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp