Bognár György vezette MTK papíron továbbra is a legnagyobb bajnokesélyesek közé tartozik. Csapata bármikor tud 2-3 gólt verni elmondása szerint (és ezt az ábra is jól mutatja), de ő ezzel sem elégedett , ezen a hétvégén erőt szeretne demonstrálni és nagyon bízik benne hogy ezt a számot is megtudják fejelni a Dorog ellen. Van is mit kijavítani ugyanis az egy héttel ezelőtti Szentlőrinc elleni meccs azért nyomott hagyott a szurkolók lelkében, amikor is 3-1-es vezetést voltak képesek percek alatt elherdálni. Bognártól megszokhattuk már ezt a stílust a Paks meccsein anno ahol szinte kivétel nélkül szórakoztató gólokban gazdag meccseket produkált és ezt egy az egyben áthozta ide is. A támadói ehhez abszolút alkalmasak, Németh Krisztián pedig elmondása szerint a mérkőzésig teljesen rendben lesz a bokája így tőle újabb gólt várok, csapatától pedig legalább hármat. Az utóbbi meccseken mindig hátrányból kellett csapatának felállnia, most véleményem szerint ezt a gyengécske Dorogot hazai környezetben bucira fogják verni.

A vendégek 5-6 éve kerültek fel a másodosztályba, viszont tavaly keményen kiesési gondokkal küzdöttek miszerint csak három ponttal kerültek a képzeletbeli vonal fölé. Az idei szezonjuk sem indult fényesebben, a Kazincbarcika ellen 2-0ra kaptak ki, majd az NB1-ből kieső Gyirmót verte bucira őket (1-4), most pedig a legerősebb gárda otthonában kéne csodát tenniük. Ez valószínűleg nem fog menni. A hazai csapat játékosai az elmúlt hét történései után égnek a bizonyítási vágytól, minimum 3 dugót várok tőlük.

A két csapat egymás elleni mérlege is masszív MTK fölényt mutat, legutóbb 2020-ban három alkalommal találkoztak és mindig a kék-fehérek győztek.

Tipp: 4-1

MTK Budapest - Dorogi FC: MTK Budapest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp