Idén is véget ért a Fradinál a Bajnokok Ligája álmodozás! 2020 -ban az egymeccses párharcokból és a két Molde elleni remiből (ott még számított az idegenbeli gól) remekül jött ki a Ferencváros. 1995 után 25 évvel Rebrovval elérték a csoportkört és idehozták nekünk a Ronaldos Juventust és a Messis Barcelonát is!

A minimális cél azonban rendre sikeredett. Európa Liga csoportkör 2019 és 2021 -ben, BL csoportkör 2020 -ban, most már biztos az Európa Konferencia Liga csoportkör, de az EL van megcélozva kimondottan.

Látva a sorsolást, nem is lehet kérdés, hogy a továbbjutás elvárás a klubvezetéstől Csercseszov felé, mert, ha nem akkor iszonyatos földindulás történhet az Üllői úton.

A magyar bajnok az ír bajnokkal találkozik, azt hiszem, ha ezt a BL első körében sorsolják ki, akkor is nagyon elégedettek lettünk volna. Nálam ez a Shamrock Rovers kb. egyenrangú a kazah Tobollal, akiket ugye a zöld-fehérek kiütöttek 5-1 -re a Groupamában, a kinti 0-0 után.

Most is idehaza kell a reális, fennálló különbséget közé tenni, ami most az első meccs, nem szabad tartalékolni.

A 37 éves Stephen Bradley vezette Shamrock (2016 óta, 31 éves kora óta irányítja a csapatot) 2011 után 2020 -ban és 2021 -ben lett bajnok és most is vezeti az ismét naptári időszakra vetített ír Premier League pontvadászatát.

Nemzetközi viszonylatban azonban jól behatárolhatóak.

Tavaly a Slovan ütötte ki őket, Pozsonyban 0-2 -re kikaptak, így az otthoni 2-1 -es sikerük csak kozmetikára volt jó. Utána az EL selejtezőben az albán Teutát kettős győzelemmel kuglizták ki, ám a Flora Tallin már soknak bizonyult számukra, ott meg kettős sima vereséggel zúgtak ki.

Idén is azt tették, ami elvárható tőlük. A máltai bajnok Hibernians ellen egy kinti 0-0 után odahaza egyértelmű 3-0-as siker, de Ludogorets más kávéház volt. Bulgáriában 0-3 -as sima vereség, ezek után a Ludo kieresztett és belefért nekik a 2-1 -es ír győzelem.

Az EL kvalifikációban a macedón Shkupi ellen Dublinban 3-1, kint 2-1 -es siker.

Itt tartunk. A Fradi a Ludogorets mintáját követheti. Ezzel a magyar szinten vaskos és fluktuációra is megfelelő keret elég kell legyen, hogy kiharcolja az EL főtáblát.

A Qarabagh ellen megbuktunk, ez lesz a pótvizsga. Az Üllői úton kell megszerezni az előnyt, ne adj isten eldönteni a továbbjutást, amire a mai Ferencvárost egyértelműen képesnek tartom! Tippem FTC - Shamrock 3-0.

Ferencváros - Shamrock Rovers: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp