A csütörtöki EL-meccsek korábbi idősávjában is akadnak értékes, és érdekes meccsek. Ez a 'Bodő'-Arsenal nálam ilyen.

Az Arsenal ebben az idényben beérett, ez a keret igencsak masszív, jelenleg a nagybetűs CSAPAT, ahol mindenféle karakter megtalálható, és lám, a dolog működik. Azon nem vagyok meglepődve, hogy a támadás része működik, mert használható, ügyes játékosok vannak itt, Ödegaard is beérett, jól érzi magát. Megtalálta a helyét. Partey és Xhaka párosa elit, viszont ha megnézzük a védelmet, a hátsó sor tagjait, azért nálam így egyénileg nem kerülnének említésre a legjobbak között. Aztán mégis működik minden, ebből is látszik, hogy mennyire csapatjáték a foci.

Az Ágyúsok a Liverpoolt intézték el hétvégén egy igencsak jó meccsen. Tényleg a 'minden sikerül' állapotban vannak Sakáék, mert mi tagadás, minden sikerül. Ill. majdnem, mert a Man. United épp az Arsenal ellen játszotta a szezonja legjobb meccsét (3-1), ott a United összekapta magát. De mellette 11 győzelem, és semmi más. Az EL-ben 2 lejátszott meccs, így is hat pont és csoportelső pozíció.

Viszont Artetának lassan nyűg lesz az EL, közben pedig mégsem, mert így lehet rotálni, játékperceket adni azoknak, akik nem feltétlenül kezdők mindig a nagy meccseken. Ideális helyzet, mert két győzelem után olyan nagy nyomás a csapaton az EL-ben nincs. Tuti lesz rotáció, azért egy 'pool elleni meccs tuti kivett, és az is fix, hogy arra koncentráltak, így hátul simán jöhet majd hiba. A norvég együttes pedig azt bizonyította többször, akár a hazai pontvadászatban, akár a nemzetközi porondon, hogy 1-2 gólt, vagy akár többet bármikor képes lőni.

Bár az első és a második találkozik, nem hiszem, hogy óvatoskodás lesz a pályán. Én egy nyílt, őszinte meccset várok, ahol mindkét csapat akar focizni egy jót, ez pedig mindkét oldalon gólt fog eredményezni. Az Arsenal ezekbe az EL-meccsekbe azé' 'nem döglik bele', otthon is a Bodö ellen 2-0 után nem törték magukat. Tényleg úgy érzem, nyílt meccs lesz, ahol jönnek majd a gólok mindkét oldalon.

Bodø/Glimt - Arsenal: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp