Ugyan mumusa a Rosenborgnak a Stromsgodset mivel a legutóbbi négy egymás elleni meccsükön két vereség mellett két döntetlent tudtak csak összehozni, ma jó esélyük van hogy megtörik ezt a rossz sorozatot. A csapat ugyanis erőn felül teljesít idén és bár a bajnok kiléte ideje korán eldőlt (Molde), a második helyért óriási küzdelem várható a Bödö, Lilleström, Rosenborg trió főszereplésével.

A csapat hátránya öt fordulóval a vége előtt mindösszesen egy egység a címvédő mögött, amíg Bakke legénységével ugyanúgy 47 ponttal állnak így csak jobb gólkülönbségük miatt állnak jelenleg dobogós pozícióban. A helyzet mondhatni jó hiszen saját kezükben van a sorsuk. Ugyanis játszanak még a már bajnok Molde ellen, majd a Bödö csapatát fogadják majd hazai pályán. Az előző fordulóban otthon 3:0-ra páholták el a szintén jó szezont futó jelenleg 5.helyen álló Valerengát igazán jó játékkal. Hazai pályán az már a tizedik sikerük volt két remi mellett, így egyedüli csapatként veretlenek saját közönségük előtt, brutális 30:10-es gólaránnyal.

A Störmsgodset már messze nem 2017-es formáját idézi amikor éppen lemaradtak a dobogóról. Azóta a 9.-13. hely körül végeztek mindig, többször a kiesést éppen csak elkerülve. Ebben a szezonban sem képviselnek komoly játékerőt és így a szezon végére pedig egészen leeresztettek. Utóbbi hat meccsükből ötöt elveszítettek viszont ahhoz már túl közel van a bajnokság vége hogy kiesési gondjaik lehessenek így némileg nyugodtan játszhatnak. Idegenbeli mérlegük mint a legtöbb csapatnak nekik sem túl acélos, kilenc pontot szereztek 12 mérkőzésen.

A sokkal jobb formában levő, motivált hazai csapat ellen ma semmi esélyüket nem látom, tippem hogy mindkét félidőben betalál a Rosenborg. Ez a győzelemhez vélhetően kellhet, ugyanis a védelmük nekik sem a legbiztosabb lábakon áll.

Tipp: 3-1

Rosenborg - Strømsgodset: Rosenborg mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp