Ha jól metekozom, a Sociedadnak még az 1-0-ás vereség is csoportelsőséget jelent, ami azért egy megnyugatató dolog, mert egy gólt még a Sociedad is kaphat. Mondjuk nem szokása, ha van stabil csapat, akkor az Alguacil együttese. Elképesztő transzformáció, mert a Sociedad azért főleg otthon éveken át kreatív volt, nézhető focit játszott játszott, aztán nemhogy Veláékig visszamenve, de az előző idényhez képest is merőben más focit játszik, aminek több oka van.

A legfőbb ok szerintem, hogy a keret átalakult, pl. Isakkal mást lehetett játszani, de ő eligazolt. Aztán Alguacilnek egyszerűen kötelező jelleggel változtatni kellett, mert Sadiqot ahogy leigazolták, komolyabban rásérült magával hozott sérülésére. Jó kérdés, orvosin hogy ment át egy sánta ló... Persze láttunk már hasonlót, Szoboszlai ugrik be így hirtelen...

De nincs egész idényben Oyarzabal, Cho is régóta maródi, és Kubo sem bírta a sok faragást, hagyott ki meccseket. Sörlothot nyílván nem lehet minden meccsen játszani, és akkor ott van David Silva, aki eleve nem fiatal, de még nagyobb baj, hogy ő is lesérült. Így a kreatív zónában vagy keveset tapasztalt játékosok játszanak, vagy kb senki, és akkor Alguacil olyan kettős falat húz a kapu elé, amit nincs csapat, amelyik át tör.

A Sociedad utolsó 8 tétmeccséből eleve 7 volt olyan, ahol max. egyik csapat talált be, az sem sűrűn. A bajnokságban már érződik a kreatív zóna 'elfogyása', nincs csapat, amely kibírná, ha kb minden kreatív játékosa lesérülne. A Valladolid ellen volt érezhető, hogy itt elfogyott az energia, 1-0-ra kapott ki a Txurri-urdin, aztán jött a Betis elleni 2-0-ás zakó.

Mivel itt az 1-0-ás zakó is csoportelsőséget jelent, és a tavaszi első körös pihenőt, így azt mondom, Alguacil csapatának célja a bekkelés.

A United idegenben annyira nem tökös, és egy sündisznózó csapat ellen nem is hatékony. A gyors játékosainak sebessége így nem működik, mert nincs terület, amit be tudnak futni. Fernandes vagy Ericksen egy-egy megmozdulása jelenthet különbséget. A Sociedad öt meccsen összesen 1 gólt kapott az EL-ben, ez nem véletlen. De nem akarom én ezt húzni, kevés gólt várok. A Unitednek is inkább a hétvégi bajnoki a fontos, ten Hag sem a legerősebb csapatát küldi pályára. CR már fogatlan oroszlán, szóval elszórakoznak itt egymással, de úgy vélem, leginkább mezőnyjátékkal, méghozzá meddő mezőnyjátékkal pergetik a perceket. Jó tipp ez, legalábbis szerintem.

Na meg ugye közel a vb, és pár játékosnak ott jelenése lesz, szóval nem számítok túl komoly összecsapásra. Kis esti guriga, aztán mindenki készülhet a hétvégére.

Real Sociedad - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp