Két csapat, amelyik a tavaszi Európa Ligába kvalifikálta magát a hét közepén. Mégis mekkora különbség van a szezonjuk közt. A Betis Pellegrinivel megnyerte csoportját és a La Ligában is a negyedik helyen áll. Közben a Sevilla emberemlékezet óta nem szerepelt ilyen tragikusan: edzőváltás, utolsó előtti hely a bajnokságban és a BL-csoportjának harmadik helyén bejutás az EL legjobb 32 csapata közé.

Lopetegui ősszel teljesen leamortizálta a sevillaikat. A Dortmund elleni hazai 1:4 után érkezett az argentin Sampaoli, a maga 62 évnyi tapasztalatával. Egyből borította az addigi 4-3-3-as hadrendet, látható, hogy stabilizálni akarja a védelmet. A spanyol bajnokságban többnyire 4-4-2-re állt át a Sevilla, de például a Manchester City elleni 3:1-es vereség alkalmával megkísérelte betolni a buszt (5-4-1). Öt bajnoki forduló alatt szerzett öt pontot az együttes, elődjének hét meccsből sikerült ennyit, és a Kobenhavn legyőzésével elérte a tavaszi folytatást a nemzetközi porondon. Egyébként a sorsolás nem volt kegyes az argentin szakvezetővel: Bilbao, Real, M.City – szóval kijutott a jóból rendesen. A gyalázatos szezon ellenére azt gondolom, hogy nem felejtettek el focizni a Sevilla focistái. Rafa Mir góljával vezetni tudtak Angliában, de Isco, Rakitic, Dolberg, Papu Gomez vagy Suso játékában is benne van a gól. Jelenlegi helyzetben nyilvánvalóan csak a győzelem az elfogadható a városi rangadón, azonban pályán lesz a Betis is.

Pellegrinivel tavaly ősszel is nagyot ment a zöld-fehér gárda. Már-már a 2021-es formát idézik a játékosok. Azzal, hogy a Betis megnyerte Európa Liga csoportját, ugyanabban a helyzetben van, mint a Ferencváros: a legjobb 16 közt várja az ellenfelét. A csütörtöki futballünnep alkalmával a kulcsemberek is pihenhettek, a HJK-t így is legyőzték 3:0-ra. Iglesias, Fekír, Canales és Guardado is csak a második félidőben szállt be. Pellegrini egyébként nagy diadalt aratott az elmúlt fordulóban, hiszen a top4-be vágyó Sociedad ellen idegenben diadalmaskodott (0:2), így közvetlen riválisától vett el pontokat.

Városi rangadón kötelező a szenvedélyes, lüktető játék. A hazai szurkolók joggal várják el a Sevilla megsemmisítését, míg a vendégeknek minden pontra szükségük van most. Kihagyhatatlan alaptipp a mérkőzésen a 1,5 over, és vélhetően az indulatok sem szorulnak majd háttérbe, élőben könnyen foghatunk lap overt. Két extra motivált csapat jó szórakozást biztosít majd a semleges szurkolók számára, és borítékolható, hogy gólokban sem lesz hiány – tetszik, hogy a bukmékerek 1,30 fölé kalibrálják a két dugót, szerintem kihagyhatatlan!

Real Betis - Sevilla: Gólok száma - Felett/alatt tipp