Ritkán mondom 2.00 feletti oddsra, hogy ez 'tuti', de most vagyok olyan bátor ezt kijelenteni. Már a nyolcaddöntős meccsük után megfogalmazódott bennem ez a tipp, de úgy voltam vele, aludjunk rá egyet. Na én aludtam rá többet is, és nem változott semmi, ami a véleményem illeti.

Argentína a szaúdiak ellen megkapta a kijózanító pofont, kapott két gólt, utána a védekezést igencsak összekapta, és ellenfél a következő 3 találkozón nem vette be az argentin kaput. Az ausztrál gól öngól volt, nagy geller, peches szitu, de az ausztrálok mindössze 5 lövési kísérletig jutottak, jobbára az utolsó 8-10 percben jött össze ezeknek a zöme, amikor már tényleg all int toltak, felment a közel 200 centis belső védőjük is...

De egysem sem éreztem azt Messiéken, hogy ezek aztán felszántják a pályát, kicsattannak az energiától. Azt sem érzem rajtuk, hogy tartalékolnak. Anglia, Franciaország, ezekben érezni, hogy nem fociztak ki mindent, de Messiék inkább görcsösek. Mondjuk stabilak is, de széleken sem annyira erősek, Acuna vagy lesz vagy se, di Maria szintén nem 100%-os. Eleve vigyázni fognak, mert Dumfries hatalmasat játszott az előző meccsen, neki nem nagyon akarnak területet, lehetőséget adni.

A hollandok is meneteltek, de olyan lassú víz partot mos alapon cammogtak előre a vb-n. Erős csapattal még nem találkoztak, a csoportjuk elég semmilyen volt, USA pedig bár lelkes társaság, azért a fiatalos hév, a lendület a 4. meccsre megkopott, elfogyott, és Pulisic is sérülten játszott.

A tét nagy, eddig sem kockáztatott egyik csapat sem túl sokat. Előző két vb-meccsük 2006-ban és 2014-ben 0-0-lal ért véget, nem zárom ki, hogy megint így lesz, és azt sem, hogy egy újabb -talán legendás- büntetőpárbajt látunk. Ami fixnek tűnik nekem, hogy Argentína nem fog kinyílni, és területet adni a gyors holland támadóknak, onnantól pedig ha mindkét csapat 'alapállásban' van, nehéz lesz bontani. Megvan mindkét csapatban az ember, aki erre képes, de ha netán Messi levesz egy-két ember, majd a harmadik állítja meg. Itt tényleg vagy egy jó pontrúgás, egy kósza büntető, szóval ilyesmi szitu után születhet gól, de hogy akcióból nem, azt én fixnek veszem.

Én most is azt mondom, amit napokkal ez előtt gondoltam, ez ritka unalmas, eseménytelen 90 perc lesz, nemhogy kevés góllal, de kevés helyzettel, lehetőséggel. Nyílván a 2,5 under stabilabb lenne, de én itt egy gólt sem nagyon látok, nehogy kettőt, esetleg hármat.

Hollandia - Argentína: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp