A Cleveland Cavaliers kapaszkodik fel a Keleti főcsoportban, kihasználnák a Brooklyn Nets hanyatlását, ezzel odaérhetnének a kiemelést jelentő top4-be. Az ellenfelük az a Golden State Warriors lesz, akik idén egyáltalán nem foglalkoznak az idegenbeli mérkőzésekkel, sok esetben a sztárok kiülik ezeket a találkozókat, pihenésre hivatkoznak.

A Warriors számára ugyanis pénzügyi szempontból csak a hazai meccs a fontos, ott tudnak nagy bevételt generálni, ezért is van az a furcsa kettősség, hogy míg a hazai mérlegük alapján a konferencia egyik legjobbjai, addig idegenben mindössze a 14. helyen állnak a 15 csapatból (5-18-as mutatóval).

A támadójáték nem működik, hiába dobnak 116 pontos átlagot idegenben, így is alig tudnak nyerni, mert a védekezésük pocsék. Ha pedig egy komoly defenzív játékkal rendelkező csapat otthonába látogatnak, akkor végük. Egyetlen top5-ös elit defenzív gárdával játszottak, el sem érték a 110 pontot ellenük.

A Cleveland Cavaliers a liga legjobban védekező csapata, fegyelmezettek, ellenfeleiket rendre 110 pont alatt tartják, hazai pályán olykor még a 100 pontot sem érik el a riválisok, már ezért is küzdeniük kell. A Cavs elleni idegenbeli meccshez hozzátartozik, hogy a Warriors back-to-back lesz, miután alig 24 órával korábban a Boston ellenében léptek pályára.

Érezhetően a presztízs miatt abba a találkozóba tették az erejüket, hiszen sikerült hosszabbításra menteni, de ez sokat kivett a keretből. Közel sem biztos, hogy a back-to-back második estéjén a Boston 43 percen játszó Steph Curry, illetve a 39 percet pályán lévő Andrew Wiggins majd formában lesz.

Valószínűleg Steve Kerr kíméli a csapatát, hiszen utána következik egy három meccsből álló hazai túra, ahová kell az erő. A Memphis - Brooklyn - Toronto hármas kiemelten fontos lesz a Warriors számára, hiszen a Memphis a liga egyik legjobbja, Brooklyn Durant miatt, míg a Toronto a 2019-es elveszített döntő miatt.

Ezeket a meccseket hozni kell, ráadásul alig tudnak rájuk pihenni, így valószínűleg érdemben elengedik ezt a találkozót, míg a Cavs kerete egy nappal többet pihenhetett, ráadásul komoly fegyvertény lenne legyőzni hazai pályán a bajnokot! A Cleveland valószínúleg hozza a fegyelmezett védekezést, így a Warriors 110 pont alatt maradhat majd.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors: Összes pontszám, Golden State Warriors - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp