Pozzato jelvényei

Játékok, melyekben Pozzato szerepelt

SPF Kupa SPF Liga SPF Guru SPF Totó SPF Score
Pozzato közösségi adatai

Pozzato statisztikái

-3.94 %

ROI

71

Tippek


Tipp Esemény Odds Beküldve Játék
Alatt 0.5
Panama által szerzett összes gól - Felett/alatt
Uruguay - Panama
Foci / Copa America
1.75
2024 jún 22. 20:29 SPF Guru
Pozzato hozzászólt
2024 jún 19. 09:13
Idézetet írta: Admin Dátum június 19, 2024, 07:23:03Lehet, hogy azért nem jön össze nekik soha a végső siker?

Szerintem biztos van köze hozzá, mondjuk most Southgate cáfolhat egyet, ha végre nyernek, de ahhoz előbb a magyarokat kell legyőzni a döntőben, ha eljutnak addig az angolok!  8)
Admin hozzászólt
2024 jún 19. 07:23
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 18, 2024, 23:33:59Érdekes ez a bizalom az angol válogatottnál az angol edzők irányába, miközben a Premier League újkori küzdelmeiben még sosem nyert angol szakember, ennek pedig már több, mint 30 éve...

Lehet, hogy azért nem jön össze nekik soha a végső siker?
Pozzato hozzászólt
2024 jún 18. 23:33
Érdekes ez a bizalom az angol válogatottnál az angol edzők irányába, miközben a Premier League újkori küzdelmeiben még sosem nyert angol szakember, ennek pedig már több, mint 30 éve...
Pozzato hozzászólt
2024 máj 28. 23:25
Litkai "programja" már több, mint 10 éves, de elnézve, pont itt tart most az országunk.  ;D
6:40-től

Pozzato hozzászólt
2024 ápr 27. 12:32
Argentína, imádom azt a helyet!  ;D

60 éves induló győzött a Miss Universe Buenos Aires-i szépségversenyén
Forrás: https://24.hu/elet-stilus/2024/04/27/alejandra-rodriguez-60-eves-versenyzo-szepsegverseny-miss-universe-buenos-aires-gyoztes/

Tegyük gyorsán hozzá, hogy a hölgy nagyon jól tartja magát, sok 40-évest is leköröz, de azért hazánkban is vannak olyan 60 év felettiek, akik lekörözik a fiatalabb korosztályt, elég csak Sütő Enikőre gondolni, akin bár annyi a botox, mint anno Ullrichban az EPO, de még így is mennyivel nőisebb, mint a mostani generáció.

Ha pedig Argentína, legjobb ország. Még mindig a láncfűrészes Milei az elnök, brutális gazdasági rendrakásba kezdett, nem viccelt, leértékelt peso és társai, papíron jobbak a gazdasági mutatók, mint az elmúlt évtizedben bármikor, de közben meg 10%-kal nőtt a szegények száma...

Az ország viszont sikert sikerre arat, mert lássuk be: elképesztően sok tehetséges ember születik ott, legyenek azok sportolók, írók, színészek, zenészek és még lehetne sorolni. Ha jobban belegondolunk, nagyon hasonló az országunk az övékhez, amely lehetne egy virágzó nemzet, ha a lakosság leküzdené a saját démonait.

Érdekesség, hogy például az Oscar-díjak tekintetében is hasonlóan állunk (2 győzelem és 8-10 jelölés), olyan ikonikus filmjeik vannak, mint:

Közös bennük, hogy mindegyikben a főszereplő Ricardo Darín, szó szerint a nemzet legendája, kiemelkedő színész (és ez csak néhány film, sok minőségi darab készült ott). És akkor ott vannak a könyvek, ha érdekelne úgy az egész nemzet története, mindezt a sporton keresztül, akkor Jonathan Wilson könyvét érdemes beszerezni.
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2019, 13:59:04Jonathan Wilson: Az argentin foci: https://www.libri.hu/konyv/jonathan_wilson.az-argentin-foci.html
Szeretem Wilson munkáit, 2018-ban lett ebből a könyvből magyar kiadás. Szó szerint az egész argentin focit boncolgatja. Eléggé terjedelmes könyv, hét nagyobb fejezetre van bontva. Az első kettő az 1960-as évek előttről szól, maradék öt pedig az elmúlt 50-60 évet taglalja. Nem csak a válogatott kerül szóba, hanem klubcsapatok is, Libertadores-kupa győzelmek, politika és társadalmi helyzet is. Nyár folyamán szánok rá több időt, de érdekesnek tűnik.

Forrás: https://moly.hu/konyvek/jonathan-wilson-az-argentin-foci

Ha pedig továbbra is érdekel Argentína, akkor eléggé sok minőségi könyv van tőlük magyarra fordítva, említettem a Szemekbe zárt titkok c. filmet, annak az eredetijét Eduardo Sacheri írta, érdemes elolvasni a többi könyvét is, köztük:
  • Lúzerek éjszakája:
    Idézetet írta: Pozzato Dátum december 19, 2019, 23:12:11Eduardo Sacheri: Lúzerek éjszakája
    Szösszenet róla:Sacheriről először akkor hallottam, mikor megnéztem a Szemekbe zárt titkok című filmet. Nem az amerikai utánzatot, mert az gyenge, hanem az argentin 2009-es verziót. Zseniális volt, érdemes rá időt szánni, ahogyan a Lúzerek éjszakájára is. Könnyed olvasmánynak tűnik a maga 345 oldalával, hiszen a szereplők is esetlenek, de bosszúra esküsznek. Sacheri a saját környezetéből merített erőt a könyvhöz, mely igényes borítóval is rendelkezik, ha ez valakinek fontos lenne. Pörgős könyv, melynek középpontjában a bosszú áll:
    Buenos Aires tartomány egy eldugott településén sok minden felett eljárt az idő. A 2001-es gazdasági válság során kirobbant banki megszorítások idején egy baráti társaság elég pénzt gyűjt ahhoz, hogy egy közös terv segítségével kilábalhassanak a pusztulásból és a szegénységből. Ám időközben, a betétek országos elkobzásakor átverik őket, és elveszítik minden megtakarított pénzüket. A pórul járt barátok elhatározzák, hogy mindet visszaszerzik, és ezzel kezdetét veszi a tartomány egyik legemlékezetesebb pénzrablásának története.
  • Ilyen a boldogság


Ott a legendás Jorge Luis Borges és Julio Cortázar, de ha elhagyjuk Argentínát, de maradunk a kontinensen, akkor szinte be sem kell mutatni a kolumbiai Gabriel García Márquezt, akinek egyik könyvét most viszi vászonra a Netflix. A modernkori kolumbiai írás egyik zsenije Juan Gabriel Vásquez, akinek több kiváló alkotást köszönhetünk, amiben bőven foglalkoznak az erőszakkal, drogkartellekkel stb., vagy megemlíthetném még a chilei Roberto Bolanót (Vad nyomozók és 2666).

Nézz be a fogadásnaplóba

Pozzato hozzászólt a Re:Tour de France 2024 témához
Tegnap, 23:20
Halk megjegyzés a végére még pluszban, nem akartam ezzel foglalkozni, de annyi adat meg "vita" jött szembe velem a külföldi oldalakon.
Van technikai és táplálkozási innováció, ahogyan edzésekben is jóval tudatosabbak a mai profik, de azért azt ne felejtsük, hogy EPO-val szinte mindent le lehet küzdeni, ott gyakorlatilag fogalmatlanokból lettek TdF-győztesek (lásd Riis). Olyan számokat produkálsz EPO-val, ami már-már szuperhőssé tesz.

És van a természetes tehetség, a hegymászó alkat, mint Pantani. Aki szintén beszedte az anyagot, kőkeményen tolt mindent, de neki a genetikája is megvolt, hogy a valaha volt top3 hegymászó között ott legyen.

Gyors stat, Plateau de Beille:
Pogacar (2024): 39'43"
Pantani (1998): 43'28"

A Cyclingnews készített egy elemzést, mely során hosszan elemezte, hogy miért befolyásoló tényező ilyen etapon az aero szegmens. Én ezt elismerem, fontos dolog. Más a ruha, amiben versenyeznek, mostani jóval aero, mint amiben Pantani ment, nem mellesleg az olasz versenyzési stílus sem volt aero (végig kiállva a nyeregből). Ott van a kerékpár súlya és technológiai hátránya is, ami egyértelműen nem kedvez Pantaninak.

A mywindsock.com mért egy 40 wattos technológiai előnyt Pogacarnak, ami szerintük pontosan megmagyarázza, miként döntött rekordot szinte minden emelkedőn a szlovén. A turpisság viszont itt jön: maga az elemzés is elismeri, hogy ez legfeljebb 40 másodperc előnyt biztosíthat Pogacarnak egy emelkedőn a régi rekordokkal szemben. Mennyivel döntötte meg őket Pogacar? 3-5 perccel....

További elemzések után néztem, ugyanis kiemelték az említett hegyre, hogy Pogacar értéke a Plateau de Beille mászásakor 6,98 ᵉW/kg volt. Ez a valaha mért legmagasabb érték ilyen hosszú hegymenetben. Voltak, akik rövidebb emelkedőn produkáltak jobbak, de ilyen hosszún nem tudták legyőzni. Mi ezzel a gond? Az, hogy ezt az értéket két egymást követő nap hozta, ráadásul úgy, hogy benne volt egy Giro a lábában.

Miheztartás végett: Marco Pantani egy könnyed nap után, egy szimpla Svájci körön produkálta a korábbi legjobb értéket, de akkor közelében nem volt ilyen terhelésnek kitéve, az egy ideális körülmény volt. Igaz, hogy rövidebb mászások során (nem 40 percen át), de például 30-35 perces intervallumban, egy bizonyos Bjarne Riis megközelítette Pogacar idei eredményeit.

Nem semmi, hogy ilyen szintű történelmet látunk, már tavaly is húztuk a szánkat Vingegaard kapcsán, de azokra az adatokra durván rápakolt Pogacar. Önmagában ugyanis nem a szakaszgyőzelmek durvák, hanem amilyen mutatókkal elérte. Soha, senki nem ment így, mindezt messze nem ideális körülmények között (rendkívüli meleg, Giro a lábakban stb.).

És a végére, hogy lássuk ezt kontextusban: Vingegaard 6 perccel kapott ki, Armstrong 7-8, Pantani 10+, Indurain 10 perc környéke, ilyen hátrányokat szedtek volna össze a számaik alapján. Magyarul, valaha volt összes nagyot hülyére verte volna, mindezt egy Giróval a lábában. Elképesztő.
Pozzato hozzászólt a Re:Tour de France 2024 témához
Tegnap, 21:38
Tour de France 2024, szubjektív értékelő:
Tadej Pogacar: Le a kalappal, ez így egy brutális szezon. Mindössze egyetlen vb-győzelemtől a hőn áhított Triple Crowntól, ami eddig Eddy Merckxnek és Stephen Roche-nak sikerült (egyazon évben Giro + Tour + vb-cím). Kiemelkedő szezon, hiszen Strade, Katalán körverseny, LBL és a két nagy körverseny. Ehhez hasonló teljesítmények:
- Coppi (1949): Giro + Tour + Lombardia + Milano-Sanremo
- Merckx (1970): Giro + Tour + Paris-Roubaix + Fléche
- Merckx (1972): Giro + Tour + Milano-Sanremo + LBL + Fléche + Lombardia
- Merckx (1974): Giro + Tour + Svájci kör + Vb-cím
- Roche (1987): Giro + Tour + Romandia kör + VB-cím

És ennyi, mármint oké, akadtak még duplázók, de nekik alig csúszott be mellé további nagy siker (nem mintha egy dupla önmagában nem lenne kiemelkedő), de érzékeltetve, ez egy történelmi szezon (és nem csak a dupla miatt). A dopping részéről szerintem írtam sokat az elmúlt években, érdekes, szlovénoknak kedvező döntésekről, "különleges" tehetségekről és miegymás. Nem ismételném önmagam, akkor leírtam, hogy ez lesz, mert ezt akarják. Ettől függetlenül ez egy páratlan teljesítmény, olyan, mintha visszautaznánk a '70-es évekbe, ha pedig Pogacar okos, akkor ahogyan Roche, úgy ő sem fog soha lebukni.

Jonas Vingegaard: Mondhatnánk, hogy a halálból ért vissza, elképesztő feltámadás. Jövőre ennél csak jobb lesz, ebben biztos vagyok, az viszont a riválisoknak mérvadó, hogy ilyen kevés edzéssel sem tudták őt megszorongatni az ezüstért, hol vannak a többiek? Abban is biztos vagyok, hogy jövőre ez a Visma átalakul (vannak pletykák), sokakat ki fognak szórni, mert az UAE-hoz képest ez a csapat karcsú.

Remco Evenepoel: Hasonlóan Vingegaardhoz, hatalmas bukásból tért vissza, élete első TdF-je, top3, sőt, egyértelműen top3, látszott, hogy ezzel maximálisan elégedett. Erre építhetnek, de neki továbbra is arra kell majd várnia, hogy legyen egy sok sík kronós (80+ km) Tour de France, amiben sok kicsi emelkedő van és pörgős verseny, mert neki az fekszik, különben sosem fog nyerni, okosabb lenne, ha a csapatával inkább a Giro + Vuelta duplákra mennének rá... És én belelátok egy ilyet, hogy ahogyan anno Rominger is belátta ezt (Indurain miatt), úgy Evenepoel is felfogja majd, hogy egy prime Pogacar ellen esélye sincs, maximum az egynaposokon és kronókon, de nem a háromheteseken.

Juan Ayuso: Srác amúgy viccel? Durcis, nem versenyzik és miegymás, merthogy nem ő a vezér, hanem Pogacar? Amilyen nagy tehetség, olyan idióta is, neki komoly pofon lesz az élet, ha nem szedi össze magát, mert egyelőre a Landa - Almeida - Yates szinttől is messze van.

Többi rivális: Rohadtul messze van mindenki, ha indul a három nagy, akkor ők fogják behúzni az adott versenyt, ez tavaly is látszott, idén ez fokozódott. Egy Gaudu - Vlasov - C. Rodriguez szintű versenyző 1-2 éve még 10-15 percre volt, most 25 perc felett. Esélyük sem lesz. Van egy eléggé rossz hírem, hogy az u23-as generációból egy bizonyos Isaac del Toro lehet csak egyedül, aki majd 1-2 év és talán megközelítheti Pogacarékat, de a mexikói srác 2029-ig az UAE csapatnál lesz és Pogacar csapattársa...


u.i.:
Összességében jó döntést hoztam, hogy kevesebb versenyt nézek, nem pörgök rá, mert felesleges. Pontosan megmondod mi várható és az is lesz, teljesen kiszámítható lett a sportág. Tudod hol összpontosul a legjobb "marginal gains" és ez meghatároz mindent.
Pozzato hozzászólt a Re:Párizs 2024 - Olimpia témához
2024 júl 19. 13:55
Érdekesség:
Julián Alvárez, ha megnyeri az olimpiát, akkor vissza is vonulhat 24 évesen, ugyanis mindent megnyert pályafutása során.

Világbajnokság
Copa América
Finalissima
Bajnokok Ligája
Libertadores-kupa
Nemzeti bajnoki címek (angol, argentin)
Nemzeti kupák (FA-kupa, argentin)
Klubvilágbajnokság
Európai Szuperkupa
Dél-Amerikai Szuperkupa

Csak az olimpia hiányzik...

Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 18. 22:12
Clark és WNBA témában Bazska is megszólalt

Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 15. 18:25
Aki szeretné nézni, live-ban a Team USA felkészülése ausztrálok ellen, ahogyan a többi meccs, most megy:

Pozzato hozzászólt a Re:Csak egy kis politika... témához
2024 júl 15. 16:27
Idézetet írta: oakland23 Dátum július 15, 2024, 14:36:47Szívesen válaszolok, de mi a konkrét kérdés?

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2024, 11:05:53Tényleg olyan rossz lenne ez a magyarok számára?
Pozzato hozzászólt a Re:Csak egy kis politika... témához
2024 júl 14. 11:05
Idézetet írta: oakland23 Dátum július 14, 2024, 10:36:00Trump azt mondta, ha megválasztják, egy nap alatt véget ér az orosz-ukrán 'háború'. Biztos, hogy az ukránoknak rosszabb lesz? Csak addig van háború, amíg Ukrajnát tolják pénzzel, fegyverrel, közben hullik az ukrán. Ha nem kapnak pénzt meg paripát, véget ér a háború.

Tételezzük fel, megtámadják Magyarországot, elfoglalják az oroszok Szabolcs, Hajdú és Borsod megyéket. Mindeközben az Egyesült Államok pénzzel minket, hogy védjük meg magunkat. A szerbek államfője, meg még pár Putyin-szopó azt mondja, héé magyarok, miért nem adjátok fel?

Jön a választás az Egyesült Államokban, egy elnökjelölt azzal kampányol, innentől nulla támogatás a magyaroknak, kapja meg Oroszország a három elfoglalt megyét, illetve amire még igényt tart Magyarországból, cserében béke lesz és a "háborúnak" vége? Tényleg olyan rossz lenne ez a magyarok számára?

Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Pozzato hozzászólt a Re:Csak egy kis politika... témához
2024 júl 12. 11:29
Idézetet írta: TiB Dátum július 11, 2024, 20:28:50Karácsony Gergely eddig háromszor nyerte meg ugyanazt a választ, de addig kell újraszámolni, fellebezni, amíg nem veszít.

Demokratikusnak hazudott magyar diktatúra, amit ti megszavaztok mindig. Lehet örülni ::)

Elvileg még lehet fellebbezni negyedik alkalommal is.  ;D
Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 12. 10:59
Erről beszéltem, ezért lesz szomorú ez az egész történet.  :-\ Sajnálom Bronnyt, illetve LeBront is, mert valószínűleg a gyerekkori hozott mintái, amiből dolgozik felnőttként, azok borzasztóak. Tényleg kár érte, mert ezzel a saját pályafutását építi le teljesen, pedig képességek alapján kiváló sportoló.

Néhány komment:
"For the first time ever, father and son will retire together"
"It"s not trash. IT'S A COMPLETE CRAP!!!"
"This kid is a tool for his Dad's ego."
"LeBum's narcissism taken on another level....he now wants Klutch Propagandists to talk about him AND his son, 24/7...this is unheard of in all of pro sports"

Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 11. 10:23
Idézetet írta: HT Dátum július 10, 2024, 16:47:18Az utolsó hitemet is elvetted Thompsonnal kapcsolatban.  :D

Pedig nem akartam lerombolni, de most visszaadom.  ;D  A pozitív része szerintem, hogy maga Klay is elmondta, tudja, hogy pocsék volt, de azt mondta, ez a GSW közegének köszönhető, nem mondta, de utalt rá, hogy egy eléggé toxikus a légkör. És azt mondta, úgy érzi, hogy egy környezetváltozás segíthet rajta és még egy utolsó lökést adhat karrierjének.

Lehetséges, hogy Dallas amolyan Zen-palota, ahová járnak a kiégett vagy problémás játékosok megújulni.  ;D Irving esetében is elmondtam, mennyire pocsék döntés, aztán NBA-döntőt hoztak össze, Irving beállt a sorba, pedig sosem akart másodhegedűs lenni. Lehet, hogy Thompson is hajlandó lesz védekezni, abban biztos vagyok, hogy rengeteg open triplát dobhat majd.

Ami pedig pozitívum, hogy a Knicks mellett csak ők készülhetnek egész nyáron a contenderek közül teljes kerettel. Ez azért ilyenkor sokat jelent, mert nyáron 1,5 hónapig bohóckodni, eléggé fárasztó a többieknek. Persze, vannak olyanok is, mint a 2016/17-es GSW, ahol a fél csapat az olimpián volt, majd olyan bivalyerős kerettel a következő szezonban a bajnoki címet is behúzták.

A New Yorknál meg ez a Villanova-vonal nagyot üthet, mivel small-ball esetén akár 3-4 játékos is lehet a kezdőben, ugyan rendkívül alacsony lesz a szerkezet, de nagyon gyors és dinamikus. A GSW-nek volt egy "death lineup"-ja, amit nem túl sok esetben alkalmaztak, de amikor igen, szétverték az ellenfelet, na ez is ilyen lehet. Hozzájuk szakmai stábba megérkezett az élő legenda, Mo Cheeks.
Pozzato hozzászólt a Re:Tour de France 2024 témához
2024 júl 10. 21:04
Mint ahogyan több más sportágban (Manchester City FFP, Bellingham eltiltása stb.), úgy a kerékpárban sincsen egyenlő mérce. Jogos szerintem a fórumokon a felháborodás, egyszerűen röhejes az, mennyire átlátszó, amit a döntnökök csinálnak, hogy kiélezzék a versenyt...

Primoz Roglic bukott lejtmenetben, mert elmért egy kanyart. Ez benne van, megjött olyan 50 másodperc hátránnyal (25-öt kapott Evenepoeltól). A kerékpársportban van egy szabály, ha sík szakaszon az utolsó 3 km-en belül bukás történik, akkor azonos időt kap mindenki.

A Tour de France szervezői (ASO) és a UCI is a versenyt megelőzően kiírta, mely etapokra érvényes a 3 km-es szabály. A mai szakasz nem volt benne, így hivatalosan, aki bukik az utolsó 3 km-en belül, az külön időt kap. Ez a szabály nem vonatkozik Primoz Roglicra, akinek esetében azonos időt adtak.

Teljesen röhejes az egész, saját szabályát rúgta fel az ASO és az UCI, de nem is érdekli őket. Mindezt csak azért, hogy szorosabbá tudják tenni az idei TdF-et, mert Roglic már eléggé elszállt volna összetettben.
Pozzato hozzászólt a Re:Csak egy kis politika... témához
2024 júl 10. 11:42
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7486.msg1093350#msg1093350

Ezért szép a politika.


Mert kezdetben minden úgy alakult, ahogyan azt várni lehetett, mert az RN és Lega átjött Orbánék frakciójába, majd kvázi kisajátították azt, így Orbán a saját frakcióján belül is súlytalanná vált, hiába alapító. Azonban időközben Marine Le Pen pártja a szétesés szélére sodródott, jöhetnek majd a bírósági tárgyalások, miközben a választási vereség is megtörte a lendületet, ahogyan a várható EU-s eljárások is.

Az AfD pedig sokáig kivárt, majd végül azokat a lecsorgókat, akikkel minden bizonnyal számolt a Fidesz (litván, lengyel és bolgár szélsőjobbosok), azokat most begyűjtötte az AfD, ahelyett, hogy csatlakozott volna Orbánhoz, létrehozott egy frakciót, majd amikor az RN kiüresedik, illetve a Lega is szétesik, akkor a végén bekelebeznek mindenkit a széljobbosok között és Orbán megint magára marad.
Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 9. 15:06
Nagyon sok dolog az, amire reagálni kellene, de idő meg kevés, szóval:

Los Angeles Lakers, LeBron, Bronny és pénzügyek
Az, hogy jött JJ Redick edzőnek, szerintem borzasztó döntés. Oké, hogy a Lakers oldalakon amolyan Pat Riley-klónként tekintenek rá, hogy majd jön és jövőre már Showtime Lakers lesz, de azt ne felejtsük: Jeanie Buss, mikor az apja átvette a csapatot a '70-es évek végén még teen kategória volt, most meg milf, bocs, szóval komolyra fordítva, ott drafton nekik beesett egy Magic Johnson, míg most egy Broony James.

Riley akkor úgy jött oda, hogy oké, kommentátor volt, de neki bőven volt fogalma a játékról, nem mellesleg volt egy Magic és Kareem, ráadásul annak a csapatnak a taktikáját a valaha volt egyik legnagyobb géniusz, Jack McKinney rakta össze. A mostani csapat még épp azért váltott edzőt, mert nem volt a korábbi megfelelő. McKinney és Paul Westhead esetében nem ezek voltak a problémák.

Ami LA-ben megy, az teljes katasztrófa, sosem voltam Lakers-fan, de rendesen sajnálom őket, hogy LeBron tönkre fogja vágni az egész franchise-t. Én nagyon bízom benne, hogy valaki jön és rendet fog tenni, mert ez így nem mehet tovább. Nézem a csapatot és látom Anthony Davis 70 milliós szerződését 2028-ban, amikor 35 éves lesz... Kár, hogy így kiüresítették ezt az egészet, Broony esetében pedig, nehéz szavakat találni, csoró srác, 2-3 év múlva azt fogja kivánni, hogy bárcsak más családba születtem volna.

Dallas Mavericks

Ez egy vicc? Mármint az a Klay Thompson, aki az utóbbi hónapokban bulizással és csajok összeszedésével foglalkozott? Mintha, leigazoltak volna egy öreg Josh Giddey-t (rettegj Chicago és Dallas, anyukák a tinilányaikat féltik). Thompsonnal manapság az volt a gond, hogy semmit se tett bele a játékba, főleg védekezésben nem, PO-ra meg teljesen szétesett, pont úgy, ahogyan a döntőre mindenki Doncic mellett.

Ide nem rutinos bajnokok kellenének, hanem olyanok, akikben még ott a tűz, mennek előre, nem azt nézik, mikor lesz a következő hajós bulika a hétvégén... Klay szerződése azonban jó, az tényleg rendben, emiatt nincs kifogás, de nem érzem azt, hogy ezzel megugrotta volna azt a lépcsőt a Dallas, ami egy bajnoki címhez kell. Azért nem ásom el teljesen őket, mert tavaly is ezt tettem, aztán kiderült, Irving best move volt.

Oklahoma

A nyár nyertese eddig, őket kell legyőzni majd Nyugaton az első helyhez. Caruso és Hartenstein, két jó védő, periméterre és palánk alatt is meglesznek, hihetetlen, hogy ezt így megoldották, amolyan Boston Celtics 2.0 annyi differenciával, hogy itt van egy MVP-szintű sztár Shai személyében. Ez a csapat így bitang, nem is nagyon találok gyenge pontot, sőt, csak erősödtek, kiemelkedő munkát végeztek, ha ezzel a csapattal sem nyernek 2-4 éven belül bajnoki címet, akkor a franchise el van átkozva.

Denver

Ez szerintem így kapufa, jövőre ők lehetnek a nagy visszaesők. Egyrészt, Jokic nyáron olimpia, hulla lesz szezon közben, erősíteni nem sikerült, keret pedig már idén is kevés volt a döntőhöz. Azt gondolom, hogy itt valami csoda kell majd, hogy ők eljussanak a döntőbe.

Minnesota

Túlságosan Denver-központú csapatot raktak össze, védekezés elit a ligában, de mikor jön egy Doncic vagy Shai, akkor gondban lesznek, mert Gobert bizonyította, nem lehet őt ilyen játékosok ellen a pályán tartani. Ezt a Wolvest megint robbantani kell majd, hiszen Gobert nem olyan kosárlabdázó, akivel bajnok leszel, ezt sajnos ideje beismerni. Kiváló, hogy egy alapszakaszban és PO első két körében domináljon, de utána vége.

Philadelphia

Először nevettem, másodjára is, utána meg elgondolkoztam, vajon mekkora idióták ülnek ott? Volt egy kiváló könyv, ami arról szólt, hogyan építkezett a Philly draftokból. Most kell majd egy könyv arról is, hogyan építettek le mindent. Van egy problémás sztárjuk, aki a szezon harmadában minimum sérült, hoztak mellé egy szintén sokat pofázó játékost, aki mindig elmondja, hogy ő bizony rájátszás-PG, akkor van igazán elemében, aztán ebből semmit se látni, emrt vagy sérült vagy formán kívül van. Ahogyan írta HT, két sérülékeny sztár, akik ráadásul nem egyszerű természetek, hát ez garancia a bajnoki címre  ;D


Olimpia

Az egyik legjobb videó volt, ahogyan Steph Curry tanulja az európai szabályokat, megtudja, hogy ott a triplavonal még a szokottnál is beljebb van, így olyan, mintha 2-3 méterrel mögüle dobna.  ;D Doncicnak esélye sem volt olimpiára, de talán jobb is így, iszonyatosan fásult lett ő is a selejtezők végére. Giannis egy fokkal frissebb, görögök nem lesznek szerintem rosszak, Spanoulis jó edző, én is reménykedek még Kanadában, tőlük sokat várok.

Franciák kerete nagyon fincsi, ez a csapat palánk alatt elit módon védekezhet, ha szerencséjük van, akkor elkerülik Team USA-t és elődöntősök lesznek, onnan bármi lehet. USA? Hát passz, ahogyan HT is írta, iszonyatosan lassúak, körülményesek, de mindig elmondjuk minden torna előtt, na majd most... de vb-ken is rendre leszereplnek, három éve behúzták az aranyat, de nem voltak meggyőzőek. Ez a csapat elvileg erősebb, de szerintem egók harca lesz belül.

Olimpia nyertese

Amennyire lehordtam a Dallas csapatát fentebb, most viszont teljesen más szemszögből megközelítve, Dallas Mavericks és a New York Knicks lehet az olimpia legnagyobb nyertese. Egyik csapat sem delegál játékosokat az olimpiára, mindenki tud pihenni, minden sérülés rendbe tud jönni. Ez a két gárda jobbára emiatt is bukott idén, New Yorkban végére alig maradt egészséges játékos, Dallasban pedig Doncic volt folyamatosan sérült a PO-ban.

Azt se felejtsük el, hogy New Yorkban újra összeállt Villanova Wildcats két NCAA-t nyert gárdája, hiszen ahogyan jósolni lehetett, Bridges is csatlakozott hozzájuk. Azt már a tavalyi szezonban többször kiemeltük, hogy mennyire jó volt nélküle is a három korábbi Villanova játékos a Knicksnél, majdnem NBA-döntőbe kerültek, most helyére került az utolsó láncszem is. Mindenki felépülhetett, kiválóan ismerik egymást, amikor korábban így egy csapatban voltak, mindenkit levertek, olyan erős volt a periméterük...

És bizony, ezt pontosan így gondolják az irodák is, hiszen holtversenyben második legnagyobb favorit a Knicks, míg harmadik a Dallas.
Pozzato hozzászólt a Re:NBA 2023/24 témához
2024 júl 9. 12:47
Annak ellenére, hogy a Team USA edzéseket tart, senki sem foglalkozik velük, inkább az "ellenfelük" egyik játékosára összpontosul a figyelem. Cooper Flagg, aki a következő év draftelsője lesz, aki miatt sokan tankolnak majd.


Az u17-es világbajnok (akkor 15 éves volt...), aki most még mindig csak 17 éves, de olyan éretten játszik LeBronék ellen, mintha 27 lenne. Már két éve sorban állnak érte az egyetemeket, végül a Duke-nál kötött ki, de csak egy évig marad, szinte biztos, hogy 18 évesen már megy a draftra, annyira NBA-ready a srác.


Az összes létező díjat megnyerte középsuliban, csapatával pedig országos bajnok lett 34-0-os győzelmi mutatóval. Annak ellenére, hogy még egy percet nem játszott egyetemen, de felmerült az is, hogy majd a Spurs felcserél érte (jelenleg 4. helyre prognosztizálják a San Antonio 2025-ös pickjét). Én őszintén szólva bele se mernék gondolni, ha a Spurs elvinné őt, mi történne... Wembanyama - Flagg - Vassell - Castle négyes, mind jó védők lehetnek, sőt, elit védőkké válhatnak. Egy ilyen négyesnek pedig bőven beleférne egy olyan SF, aki csak szórja a triplákat...

Ha pedig Flagg nem is hozzájuk kerül, akkor sincsen semmi gond, amelyik csapat behúzza, az kap egy energiabombát, aki egyetlen év alatt megtanult triplázni, fejlődött a besegítésben, elit blokkoló és scorer, kiváló pattanózó, érződik rajta, folyamatosan dolgozik a játékán.
Pozzato hozzászólt a Re:Csak egy kis politika... témához
2024 júl 8. 22:42
A magyar Street Food, vagyis, akarom mondani Fighter, megint ment és vitte a békét, emlékszünk rá, amikor korábban ilyet csinált, akkor:
2022: Orbán Viktor Moszkvában járt, majd néhány hét múlva kitört az orosz-ukrán háború
2024: Orbán Viktor Moszkvában járt, néhány nappal később: https://444.hu/2024/07/08/kozosen-hadgyakorlatozik-a-lengyel-hataron-kina-es-feheroroszorszag

A felhasználó összes hozzászólása