Gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy a vesztes csapat edzője nagy valószínűsséggel a hét elejétől munkanélkülivé válik.

Szakmai stáb szempontjából tehát óriási tétje lehet a Premier League 21. fordulójában rendezett kiesési rangadónak. Mind a West Ham, mind pedig az Everton a képzeletbeli piros vonal alatt tanyázik, s teljesen érthető, ha a szurkolóik, valamint a két klub vezetősége egyaránt elégedetlen David Moyes, illetve Frank Lampard eddigi munkájával.

Pedig Moyes alatt egy időben még szárnyalt is a West Ham. Nem olyan régen, 1-2 szezonnal ezelőtt a Kalapácsosok még nemzetközi kupaporondot érő helyeken végeztek, mostanra pedig teljesen szétesett a gárda.

Frank Lampard eleve tüzet oltani érkezett tavaly Liverpool kék felére. A korábbi Chelsea-legenda sikeresen benntartotta az Evertont az elmúlt szezonban, ám most nagyon úgy fest, hogy már nem igazán tud lendületet vinni csapatába.

A két együttes egyaránt egyetlen döntetlenre volt képes az elmúlt öt fordulóban, s rúgott, illetve kapott gólmutatójuk is kísértetiesen hasonló. Látható, hogy mind a londoniak, mind a liverpooliak csatárfronton igencsak impotensek, védelmük pedig rendszerint megkapja átlagban a maga egy-két dugóját.

Szétnéztem a sérültek, és eltiltottak listáján is. Igazából egyik csapatból sem hiányzik igazi alapember, talán a West Hamből egyedül Gianluca Scamacca pályára lépése lehet kérdéses, amit megérezhet Moyes együttese. Egyébiránt a kulcsfigurák mindkét tréner rendelkezésére állhatnak.

Mindent összevetve én nem várok egy adok-kapokba fajuló összecsapást. Bár benne lehet a pakliban ez a forgatókönyv, valahogy mégis óvatosságra épülő taktikai harcot vizionálok. Moyes és Lampard számára is kiemelten fontos ez a kiesési rangadó. Mivel támadófronton nem éppen potens gárdával rendelkeznek, minden bizonnyal egy defenzívebb alapokon nyugvó, az ellenfél hibáira váró taktikával számolok mindkét oldalon. Ennél fogva nálam az under tűnik ez esetben jó választásnak, amire egész korrekt szorzót kínálnak nekünk az irodák.

Tippem: 1:0-ra nyer a West Ham

West Ham - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp