A Juventus visszakapaszkodott a Napoli elleni 5-1-es Serie A-ból, és csütörtökön bejutott a Coppa Italia negyeddöntőjébe, kemény küzdelmes győzelemmel a Monza ellen, és Massimiliano Allegri csapata kétségbeesetten vissza akar térni a győzelem útjába a következő bajnoki mérkőzésén. Atalanta. Mivel a hatodik Dea mindössze három ponttal van lemaradva vendéglátóitól a tabellán, a legjobb négy közé jutásért folyó verseny még bonyolultabbá válhat, ha Gian Piero Gasperini felügyeli az idegenbeli sikert.

A Juventus a Monza elleni csütörtöki győzelemért váltott, miután több gólt kapott a Napoliban, mint az előző 11 Serie A-mérkőzésen (három). Míg Allegri fiai még nem veszítettek hazai pályán a bajnokságban ebben a szezonban (W7, D2), az Atalanta ellen gyengébb eredményt értek el, a csapatok legutóbbi hat egymás elleni találkozójából ötöt nem sikerült megnyerniük. Eközben Torinóban Gasperini csapata négy, 2018 márciusáig tartó összecsapáson veretlen a Bianconerivel.

Csak a Napoli (22) nyert több pontot idegenben a Serie A-ban, mint az Atalanta 20-a ebben a szezonban, és a La Dea a klubfutball újraindulása óta kialakult formája alkalmas lehet a vasárnapi találkozóra. Az Atalanta négy meccs óta nyeretlen a világbajnokság óta, a legutóbbi kettőn 13 gólt szerzett, miközben a Salernitana (8-2) és a Spezia (5-2) legyőzték. Míg a Juve kemény dió, az Atalanta is meglepően makacsnak bizonyulhat – mindössze négy csapat kapott kevesebb gólt a Serie A-ban ebben a szezonban.

Mivel a Juve szilárdsága és az Atalanta kimagasló támadóformája közötti kontraszt elég ahhoz, hogy a labdarúgókat elfordítsa a gólpiacoktól, megfontolt lehet a dupla esélyek piacán valamiféle eredmény eléréséhez a vendégek támogatása – meghosszabbítva jó szereplésüket az Allianz Stadionban

Juventus - Atalanta: Dupla esély - Dupla esély tipp