Az első idei Bundesliga-forduló jó néhány meglepetést hozott. Két csapatot mindenképp ki kell emelni, láthatóan nekik sikerült a legjobban a formaidőzítés. Az egyik a Wolfsburg, a másik pedig a Köln csapata.

Utóbbi 7-1-re ütötte ki a Werder Brement. Vajon ez egyszeri eredmény volt-e? Kezdem azt gondolni, hogy ez nem volt véletlen! Steffen Baumgart edző megkapta azt a bizalmat, ami a hosszútávú építkezéshez szükséges. Furcsa kalapos mester a 2021-22-es szezonban is már mutatott szép dolgokat, de a 2022-23-as szezonban egyértelműen javuló tendenciát láthatunk a játékukban. Top 10 körüli csapattá érett a csapat! Nagyon harmatosan zárták az évet, bukdácsoltak, kapták a pofonokat, de mégis kitartottak a Baumgart szisztéma mellett.

Már a felkészülési mérkőzéseket is látszott, itt valamit nagyon elkapott Baumgart. A Hamburg és a Lommel ellen is gólgálát tartottak, amit folytattak a Bremen elleni bajnokin is. Sokkal dinamikusabb játékot láthattunk tőlük, többször is könnyedén eljutottak az ellenfél kapujáig. 15 kapura lövésből 7 talált kaput, és 7 gólt szereztek. Félelmetes statisztikai adat. Leigazolták Selkét csatárposztra, de mégsem ő hozta az eredményt, hanem Tigges. Én mégsem benne látom a legnagyobb lehetőséget, hanem Denis Huseinbasic-ban, aki szerintem hamarosan berobban, ebben nincs kétségem. Baumgart októberben halászta elő az utánpótlásból, és azóta a srác szinte kiszoríthatatlan a kezdőcsapatból. Az U-21-es válogatottban is bemutatkozott, az olaszok U-21-es csapata elleni 4-2-es győzelemből is tevékenyen kivette a részét.

Most még nem próbálkozom vele, de hamarosan eljön, hogy a góljait is érdemes lesz megjátszani.

A Bayern Leipzig elleni játéka csalódás volt, nem láthattuk azt a lehengerlő dominanciát. Szerintem a második félidőben még az is benne volt a meccsben, hogy esetleg a RB megtréfálja őket. Nagelsmann edző tehát most nem hibázhat.

Azonban olvastam, hogy Upamecano játéka kérdéses lábujjsérülés miatt. Így a védelemből nincs Neuer, Mazraoui, Hernandez és lehet, hogy Upamecano sem. Így viszont vélhetően Daley Blind is szerepet kaphat az új kapus, Sommer mellett.

Egyik oldalon adott egy három pontra pályázó, kicsit csalódott Bayern, illetve egy 7-1-es kiütéssel meccsbe érkező Köln, ahol Huseinbasic élete formáját nyújtja. Ebből jöhetnek a gólok már az első félidőben!

Bayern München - 1. FC Köln: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp