Nyugat egyik legjobb hazai mérleggel rendelkező csapata a New Orleans, míg az egyik legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező gárdája a Denver. Idén is a hazai pálya a domináns az NBA-ben, mérleg nyelve a hazai sikerek irányába mutat. Ez azonban ezen találkozó kapcsán máshogy is történhet.

A New Orleans kezdőjéből továbbra is hiányzik a két legnagyobb sztár, Zion Williamson és Brandon Ingram. Lehetne ezt szépíteni, hogy nélkülük is majd megoldják a többiek, de mióta mindketten hiányoznak, azóta erős lejtmenetben vannak. Ha egyikük sem játszik, akkor 7-9-es mutatóval rendelkeznek (ha valamelyikük, esetleg mindketten a pályán vannak, akkor 19-12-vel állnak...).

A hét győzelem közül csak a Memphis volt minőségi ellenfél, szóval, összességében egyetlen rangadót tudtak nyerni. Ingram esetében rendre kiírják, hogy visszatérése day-to-day, de ez csalóka, mert már hetek óta ezt láthatjuk a neve mellett, miközben senki sem tud semmi pontosan az állapotáról (csak azt, hogy a Denver ellen sem játszik).

A New Orleans azt a Denvert látja vendégül, akik jelenleg a liga második legjobb csapata. Nikola Jokic kisebb sérüléssel bajlódik, de ő is pályára fog lépni a Pelicans otthonában. A Denver mostanában kétnaponta játszik, ez számukra megfelelő, Oklahoma ellen becsúszott egy váratlan vereség, de ez olykor előfordul.

Ettől függetlenül a mérkőzéseket nyerik, nem úgy, ahogyan a zsinórban négy vereségnél járó Pelicans. Ez a meccs nem is feltétlenül a Denver erősségeiről szól - bár ez önmagában is elég a sikerre -, hanem arról, hogy a New Orleans mennyire gyenge két sztárja nélkül. Ezek alapján bőven van érték a vendég sikerben.

A New Orleans támadójátéka csak a két sztárral ligaelit, nélkülük még közepesnek sem mondható, védekezésüket pedig inkább hagyjuk is. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az idengebeli mutatók alapján az egyik legjobb a Denver támadójátéka, akkor nem sok jó várható a Pelicans számára.

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp