Szombaton a Bundesligában berlini rangadót rendeznek. A Hertha vendége a ’kellemetlen szomszéd’ Union lesz, amely jelenleg a város első számú együttese. Az Unionnál folyó tudatos építkezés eredménye a jelenlegi második hely, de a cél a Bajnokok Ligája főtáblába, amihez az első négy hely egyikén kell végezni.

Az Union Berlin szerezte meg a Ferencváros ex-légiósának, Laidouninak a játékjogát, próbálnak viszonylag olcsó, de minőségi játékosokat szerezni, akiknek az ára még tovább nő a Bundesligában. Jól indította 2023-mat az Union Berlin, mindkét összecsapását megnyerte!

A játéka nem a megszokott. Kevés labdabirtoklás mellett tud nagyon hatékony lenni. Labdabirtoklása csak az augsburgit előzi, mégis a Bayern mögött a 2. helyen áll a bajnokság felénél. Ranieri mester és a Leicester City játszott hasonlóan keveset a labdával, az Union is inkább labda ellen jó. A letámadása működik, a pontrúgásokat is a ligában a legjobb százalékban az Union Berlin értékesíti!

A hétvégi találkozón is minden a vendég Berlin mellett szól. Jobb forma, jobb helyezés, erősebb játékoskeret. Az Union futballja működik, az augusztusi Hertha elleni találkozón is a Hertha Berlin csak a labdabirtoklásban volt jobb, de 3-szor többet találta el az Union a kaput, és háromszor több gólt lőtt.

A 2019-es feljutás óta stabilan lépdel előre a klub. Az első idényében egyből a 11. helyen zárt, aztán a 7. majd legutóbb az ötödik pozíciót szerezte meg. Most fél távnál a 2. helyen az Union.

A rutinos norvég kapus, Jarstein sérült, Jovetic, Boateng és Pekarik szintén. Olyan játékosokat fizetnek, akik csak viszik a pénzt. Az edzők egymásnak adják a kilincset, az Unionnál pedig a feljutás óta Urs Fisher a mester. Hasonlóan a Lipcséhez, évről-évre erősödik a klub, ebben a szezonban pedig elérheti az álmát, a BL-indulást. A nincs fogadás döntetlenre opció értékes látva a két klub formáját. A két berlini együttes előző négy találkozóját kivétel nélkül az Union nyerte, és a négyből hármat minimum két góllal.

Hertha BSC - 1. FC Union Berlin: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp