Vasárnap délután a remek formában évet kezdő Bayer Leverkusen a Borussia Dortmundot fogadja. Az odds-ok szerint mindkét együttesnek közel azonos esélyt adnak a győzelemre a fogadóirodák, amivel nem lehet vitatkozni.

Nem tudnék érvelni egyik csapat mellett és ellen sem, ezért a választásom a gólokra esett ezen a találkozón. A gyógyszergyári együttes jól rajtolt 2023-ban, főleg a Mönchengladbach elleni vendégségben aratott siker ért sokat.

A Leverkusen erőssége akkor kamatozik igazán, amikor lendületből tud játszani. Főleg a csapat jobb széle erős ebből a szempontból, mert a szezon során Diaby-nál mérték a leggyorsabb sebességet, 36,52 km/h-t. Frimpongot is 36-tal mérték be, ezzel ő ebben az idényben a hatodik leggyorsabb. (A lista első hat helyén kivétel nélkül színes bőrű játékos található.)

A Dortmundnál 10-1-6 a mérleg. A 31. ponttal a 6. helyen áll a mérkőzés előtt, ellenfele, a Leverkusen 24 ponttal csak a 9. pozícióban. A Bajnokok Ligája indulás kiharcolása miatt nagyon fontos találkozó.

Diaby és Frimpong duója a Dortmund védelmének jobb oldalát megverheti, Guerreiro és Süle védekezhet. De ez rosszul is alakulhat, ha Diaby vagy Frimpong a támadással elöl marad, az oldalukon Adeyemi szerezhet előnyt.

A Leverkusennek januárban 8 és 21 percre volt szüksége az első gól megszerzéséhez. A Dortmund a Mainz és az Augsburg ellen is szerzett, és kapott is gólt az első 45 percben.

A két együttes előző 5 egymás elleni bajnokiján minden alkalommal született gól az első 15 percben.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp