Nos a naplómban már megfogalmaztam egy elemzést, amit a tegnapi forduló megerősített. A statisztika alapján az Omszknak az előző fordulóban le kellett volna gyalulnia a Traktort. Ez nem történt meg és ezzel nehéz helyzetbe kerültek. Ugyanis tegnap nyert a Jekatyerinburg és kezd ellépni a mezőnytől. A Magnyitogorksz szintén nyert tegnap a Kazany pedig előzőleg szintén. Ezzel besűrűsödött az élmezőny, tehát az Omszk tartani akarja az üldözőket, győzelmi kényszerben van.

Az Ufa hagyományosan erős otthon, hazai pályán most is 3 meccses győzelmi sorozatban van. Ha a mostani derbi nekik sikerülne jól beállnának a konferencia harmadik helyére és ők is az Avangard nyakára kerülnének.

Az előző egymás elleni meccsüket a Szalavat nyerte lényegében az első harmad űrtámadó játékával, majd pedig masszív védekezéssel. Valószínűleg hasonló megoldással fognak most is operálni. Azon a meccsen egyébként az omszkiak bődületes fölényben nyomtak, rengeteg kapura lövésük volt, de az első harmad rövidzárlata megpecsételte számukta a meccset.

Most szerintem nem lesz ekkora Omszk fölény, jobban fognak figyelni a védekezésre, amúgy érzésre jobb csapatuk van a vendégeknek. Ezért úgy gondolom, hogy átgondolt játékkal az Omszk kerül ki győztesen a párviadalból.

Salavat Yulaev Ufa - Avangard Omsk: Döntetlen esetén a tét visszajár - Rendes játékidő - Mérkőzés tipp