Az AS Monaco - Bayer Leverkusen összecsapás, párharc első felvonását a Monaco behúzta 3-2 arányban. Én magam a meccset nem láttam, szóval leginkább abból táplálkozom, amit korábban láttam a két együttes részéről.

Lényeg a lényeg, hogy én azt hiszem, a továbbjutás mindkét oldalon cél. Miért is ne lenne?!

A Leverkusen bár kikapott az odavágón, ha a várható gól mutatót nézzük, 1.82-es xG-t hozott a Leverkusen, míg 0,63-mat a Monaco. Ehhez képest a Monaco a 0,63mas xG-re lőtt 3 gólt, míg a Bayer jóval alulmúlta azt. Érdekes dolgok ezek, de ilyen a foci. Minél kevesebb a gól egy sportágban, annál nagyobb a mákfaktor.

Egyébként a Leverkusen érdekes, és sokszor számomra már évekre visszamenőleg is megfoghatatlan csapat. Hol a semmiből játszik hihetetlenül jól, sokszor a kicsik ellen vergődik. A Leverkusen a Bundesben csak toporog, amikor már úgy néz ki, hogy végre megindulhat felfelé, jön egy olyan meccs, mint a Mainz elleni.

Vagy a BVB elleni találkozó, ahol úgy kapott ki 2-0-ra, hogy helyzetek és lövések alapján 4-0-ra kellett volna nyerni. Hogy egyszerűen pech ez, vagy csak éretlen a csapat, vagy a kettő együtt, ez a kérdés.

A Monaco hasít a Ligue1-ben, jelenleg a 3. helyen áll. Jön felfelé, nyeri a meccseket, és mivel a hétvégén a PSG meg a Marseille egymást idegesíti, és egymástól lopkodja a pontokat, addig a Monaco egy Nice elleni sikerrel felugorhat a 2. helyre. A Galloknál a fix BL-főtáblához a top2-ben kell zárni, és ez a cél.

Tudjuk pl. a Monaco-Fradi meccs után, hogy a Monaco hazai találkozóin nem túl forró a hangulat. Elég lityi-lötyi meccsek azok. A Leverkusen focija alapvetően alkalmas az idegenbeli játékra, és ha most Fortuna is vele lesz, simán nyerhet a Monaco ellen.

A Leverkusennek kell a sikerélmény, a Monacónak igazából az sem tragédia, ha kiesik. Láttuk pl. a csoportkört, a Fradi elleni hazai meccsüket, mennyire izgatták magukat. A német mentalitást meg ismerjük, nem szokták feladni.

AS Monaco - Bayer Leverkusen: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp