Két hét leállás után folytatódik az Euroliga. Vicces és egyben nonszensz is, hogy közben mennek a kosárlabda vb-selejtezők, de a legjobb játékosok az elitsorozatban pattogtatnak. Rossz formát mutat a Bayern a nemzetközi porondon, és a jóval esélyesebb izraelieké lesz valószínűleg a győzelem, ráadásul a Maccabi, még a rájátszást is elcsípheti. Azonban semmi szakma, kizárólag az adatok, amelyek nekünk dolgozhatnak ismét.

A hazaiak 12:12-es mérleggel várják a játéknapot, a 10. pozícióban, előttük négy gárda is 13:11-el (azaz a 6-8-helyen hárman is), play-off pozícióban. A Bayern teljesen elszállt a szezonra, esélye sincs a nyolcba kerülni, s közben a BBL-ben is jött egy nagy pofon, a sereghajtó Hamburg felmosta velük a parkettát (70:89). S, hogy milyen a sors….a Német-kupát az Alba és az Oldenburg legyőzésével megnyerték a bajorok (egy trófea a vitrinben), így mostantól minden meccsük a BBL rájátszására való felkészülést jeleni. Az alaphelyzet után lássuk az adatokat.

Egyik fél sem játszott még hosszabbításos meccset az Euroligában (talán épp most?), így könnyen matekozhattam az odds fordulót (az over és az unter is 1,91), 160,5-re. Nos, a fogadóirodák is ezt lőtték be, így a határ alá számolva négy egységgel még értékes szorzót foghatunk. Erősen kezd a Maccabi a meccseinek az első negyedében 50%-ban, a második negyedben 58%-ban születik legalább 41 pont. Az átlagok ezen túl is erősekk az izraelieknél és egyben kiegyensúlyozottak is, gyakorlatilag minden játékrész negyven felett van, a két szélsőség: a második: 42,29 és a negyedik 40,25. A Bayern ennél jóval underesebb, azonban vélhetőleg nem ő fogja irányítani a mérkőzést. Ennek ellenére 38 alatti átlaguk csak a második negyedben van és a többi játékrészük kiegyenlítetten erős: az első negyedben 62,5%-os, míg a harmadikban és a negyedikben 50%-os előfordulási gyakorisággal születik mérkőzéseiken több, mint 38 pont! Joggal várhatunk tehát a mérkőzéstől egy motivált hazai csapatot és egy őrült dobópárbajt.

Legutóbb Münchenben decemberben játszottak egymással a felek egy 177 pontos meccset. Említettem az adatok alapján egy erős kezdést, nos akkor egy laza 50 pontos első negyeddel nyitottak és minden játékrész bőven negyven felett termelt. A hazaiaknak kell a meccs, a vendégeknek minden jól jön a bajnoki véghajrá felkészüléséhez. Az adatok alapján minden az over felé mutat, rá is megyek, mert az izraeli közönséget ki akarja szolgálni a Maccabi!

Maccabi Tel Aviv - FC Bayern München: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp