Ha olyan asszociációs játékot játszanánk, hogy a Paks-ról melyik szó jut először eszembe, mint sportfogadó, egyből rávágnám szép magyarsággal: OVER!

Érdekes kis hullámzás van a klubnál, mert nekem korábban még az első Bognár éra előtt a Csertői féle Paks van meg. Fogalmam sincs, hogy volt e köztük más, vagy voltak e másak, de az a Csertői-féle csapat hasonlóan a Waltner-féle felfogáshoz, sokkal inkább a védekezésre építette a taktikát. Aztán az első Bognár-éra egy igencsak emlékezetes időszak volt, vakon overezett a világ, mert nem csak mi.

Aztán a Paks leépítette magát elmentek a gólkirályok, Hahn, Ádám, eligazolt KisBogesz, aztán elmentek a Bognárok az MTK-hoz, Böde outsider lett, Waltner pedig bár nem indított rosszul, végül nem lett sikertörténet a paksi edzősködés. Bognárral ismét megjöttek a gólok, főleg a kapott gólok!

A két utolsó meccse a PSE-nek jellemzi is a Bognár-filozófiát, amit korábban láttunk. Igazából sosem tudni, hogy a PSE épp 3-4 gólt kap, 3-4 gólt lő, vagy optimális esetben mindkettő. Azért jó csapat ilyen szempontból, mert ha korán hátrányba kerül (elég gyakori, és Szigo sok okosságot ír, mert az MTK is ősszel egyre-másra kapta a korai gólokat...), akkor üldözni kell az eredményt, és még jobban kinyílni.

Ha a Paks szerez vezetést, akkor pedig a PSE nem ül rá az 1-0-ra, ugyanúgy űzi tovább, mennek a további gólokért. Egyrészt az 1-0-ás előny nem előny, másrészt ez a filozófia.

Ami a ZTE-t illeti, játszott ez a két együttes sok jó meccset az első Bognár-érában is. Voltak itt 3-2-ők, 5-2, 4-4-es csemege, most sem várok mást. Ráadásul a ZTE a maga gödréből kijött, hisz a Vidit megverte bajnokin, majd a MK-ban is továbblépett.

Ránézve a tabellára, egy jó stílusos 3-3 vagy 4-4 nem zárható ki.

Paksi SE - Zalaegerszegi TE: Gólok száma - Felett/alatt tipp