Kicsit túlzónak érzem az oddsot, látván, hogy milyen az idei évben a két együttes. A hazaiak még Tuchellel kezdték a szezont, majd szeptemberben érkezett kisebb meglepetésre Graham Potter, aki ugyanannyi győzelmet számlál eddig, mint vereséget (10). Az egyetlen esélye a csapatnak a BL, Premier League elúszott, a FA Kupában és az EFL Kupában is kiejtette őket a Manchester City. Könnyen lehet, hogy jövőre semmilyen nemzetközi kupában nem láthatjuk a londoni együttest, látva a Chelsea sorsolását ez egyáltalán nem lenne meglepő.

Jelenleg a tizedik helyen áll Potter csapata, 9-7-9-es mérleggel és 24-25-ös gólaránnyal. Az első öt helyezett együttes 20-30 góllal rúgott többet, pedig annyi a támadó a csapatban, mint égen a csillag. Kioltják egymást a világsztárok, így nem is meglepő a 2023-as formájuk: 2-4-6, gólarányuk pedig 5-13. Hazai pályán most már muszáj mutassanak valamit, abban bízok, hogy a Dortmund nem csak védekezni fog, ha mást nem, akkor legalább egy kontra célba érhet.

A vendégek hosszú idő után újra kiválóan játszanak, azonban hozzá kell tenni, hogy a szerencse is mellettük áll. Jelenleg még 3 fronton áll a csapat, a BL mellett bajnokit és kupát is nyerhet a csapat. Erre persze kicsi a sansz, de egy bajnoki címmel és/vagy egy BL győzelemmel már elégedett lenne mindenki. Viccet félretéve nagyon úgy fest, hogy elkerüli őket eddig a hullámvölgy, idén már 10/10 a csapat mérlege, a cél nem lehet más, mint legalább egy ikszet kiharcolni. A csapatok formáját látva ez még meg is lehet, persze mindenkinek a maximumot kell nyújtania.

A tippem az, hogy legalább egy gólt szerez a BvB, de a több gólnak is igen kecsegtető a szorzója.

Chelsea - Borussia Dortmund: Totalt antal mål för Borussia Dortmund - Över/Under tipp