Csütörtök este a Fradi a modern kori történelmének talán legfontosabb mérkőzését játssza a Leverkusen ellen az EL nyolcaddöntőjében - az előjelek viszont nem épp a legpozitívabbak.

Kezdjük elsőnek is a Fradival. Alapvetően ez egy jó erőkből álló, nemzetközi szinten is közepesnek mondható gárda, akiktől ugyan kifutott eredmény a csoportjának megnyerése, de mégsem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül lenne itt. A fő probléma, hogy ez az állítás a Fradi legjobb keretére igaz, márpedig azóta a sérüléseknek hála teljesen elfogytak. A keret nagyon mély, viszont jobban minőségileg így sem tudják pótolni a kezdőből kiesett játékosokat.

Ugye először is Laidouni eligazolt, akit Besic pótolt nagyon jó teljesítménnyel - nos ő is kidőlt. Talán Vécsei vagy Gojak lehet itt megfelelő megoldás, de azt a szintet nem tudják hozni, amit az előbbi páros. A csatársorban a legjobb játékos, a Quarabagtól igazolt Owusu sérült le, Bolit már elengedte a Fradi, Tokmac ki tudja mikor épül fel a műtétből, így Ryan Mmaee lesz a 4-2-3-1 formációban a csatár aki szerintem az egész NB1 legtúlértékeltebb, középszernél semmivel sem jobb játékosa. Ha már Mmaee, akkor a testvére, Samy Mmaee szintúgy sérült a védelem közepén, mint ahogy Pászka is. Ki lesz a védelem közepén Mmaee helyén? Abena, aki az NB1-ben eddig borzalmasan nézett ki? Botkát teszik ismét pozícióidegen helyre? Akárhogy is lesz, ez sem néz ki jól.

Egy szó, mint száz, a csapatban a védelem, a középpálya és a támadósor egyaránt vérzik.

A Leverkusenre közel sem lehet azt mondani, hogy jó szezont futnának, borzalmasan beragadtak és tanyáztak alsó házban is a Bundesligában. Épp az utolsó periódus az, ahol összekapták maguk és elkezdtek zárkózni, így még egy nemzetközi helyre is befuthatnak.

A topligás csapatoknál mindig kérdés mennyire veszik komolyan az Európa- vagy Konferencia Ligát. A Leverkusen élére előző októberben a pár éve még játékosként tevékenykedő Xabi Alonsót nevezték ki, akinek ez az első komoly edzői feladata. A nyilatkozatokból egyértelműnek tűnik, hogy céljuk akár a döntőig is menetelni és nem fogják elengedni az EL-t. Ez pedig a lehető legrosszabb hír a Fradinak, mivel a Leverkusen pontosan az a csapat, aki tele van ambíciózus fiatal játékosokkal.

Hiányzó a középpályán a sérült Aranguiz , míg Andrich és Palacious eltiltott, míg Bakker és Frimpong játéka kérdéses azonban így is félelmetes négyest tud összerakni középen Xabi Alonso: egy Hudson Odoi, Hincapie, Demirbay, Adli vagy Amiri megtoldva egy Hlozek, Wirtz és Diaby vagy Asmoun támadótrióval félelmetes színvonalat képvisel.

A Fradi nem nyerni megy ez köztudott, ennyi sérülttel még egy egygólos vereséget is aláírnának az odavágón. Ez viszont nem hiszem, hogy meglesz, a Leverkusen támadó szellemben focizik és ha a Bundes csapatoknak sorozatosan betalálnak kétszer akkor az ezer sebből vérző Fradi ellen sem lesz ez akadály. Tipp: 3-0

Bayer Leverkusen - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp