A kupadöntőbe jutás a tét Svédországban a BK Häcken - Djurgårdens IF rangadón. Nem túlzó a rangadó titulus, hisz a 2022-es esztendő bajnoka fogadja az előző esztendő ezüstérmesét. Az alsó ágon már megvan a mai továbbjutó ellenfele, hisz kisebb meglepetésre az esélytelenebbnek tartott Mjallby hazai környezetben kiejtette a tavalyi bajnokság bronzérmesét, a Hammarby csapatát. Mostani tippemmel is inkább a hazai pályát favorizálom, de figyelembe véve a kupameccsek minden bizonytalanságát kapott tőlem egy DNB biztosítást a tipp.

A pályaválasztó csapat oldaláról telitalálatnak bizonyult 2021 nyarán a csapat élére kinevezni a rutinos norvég szakembert Per-Mathias Högmo-t. Első fél szezonjában megmentette a kieséstől a sárga-feketéket, tavaly bajnokot csinált belőlük. Persze ehhez kellett egy olyan játékos alapanyag is akikkel kivitelezhette az elképzeléseit, de az eredmények azt igazolják, hogy jó úton járnak. Irányításával az 1940-ben alapított göteborgi csapat tavaly megszerezte történelme első bajnoki címét és halmozva az élvezeteket most is közel vannak egy újabb cím, a svéd kupa begyűjtéséhez. Bár mozgalmas átigazolási szezonban vannak, sok érkezővel és sok távozóval fűszerezve, ez egyenlőre nem látszik a teljesítményükön. Megalkuvást nem tűrő teljesítménnyel, négy győzelemmel jutottak el a kupa elődöntőig, mely sorozat során 16 gólt lőttek és mindössze kettőt kaptak. Högmo bátran nyúl a tehetséges fiatalokhoz is, melynek eredményeként olyan tehetségek bontogatják náluk a szárnyaikat, mint a 18 éves Momodou Lamin Sonko vagy a még csak 20 éves Benie Traore. Ez a két fiúcska a kupasorozat termelékenységéből 3-3 góllal vette ki a részét és úgy gondolom, hogy pozitív értelemben ma is bekerülnek a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Vendégeiknek sem kell pironkodniuk a hazai kupaporondon eddig nyújtott teljesítménye miatt, de a Malmö elleni negyeddöntő során már nagyon mozgott a léc a továbbjutásukat illetően. Ehhez jött még egy hétközi tükörsima EKL kiesés a közel sem világverő lengyel Lech Poznan ellen, tehát nem mondanám azt, hogy Kim Bergstrand csapata 100%-os mentális és fizikális állapotban érkezik a Bravida Arénába. Náluk is jelentős volt a téli játékosmozgás, de ez a tavaszi-őszi rendezésű bajnokságok csapatainál nem meglepő. Viszont a Djurgårdens IF kevésbé tudta megtartani az értékeit, mint mai riválisa, ezért meglátásom szerint Ők még csak keresik az idei csapatukat.

A tavalyi bajnokságban keresztbe-verték egymást, előtte jelentős Djurgårdens IF dominancia jellemezte a mérkőzéseiket. Most viszont jobb csapatnak tartom a regnáló bajnokot, ezért mellettük teszem le a voksom.

BK Häcken - Djurgårdens IF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp