Hatalmas meglepetésre a két együttes tavaly júniusi mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget, ez pedig azt jelentette, hogy a hazai együttesnek megmaradnak a feljutási esélyei a mostani CONCACAF Nemzetek Ligájában. A két együttes a C Liga B csoportjának a tagja, mellettük még Aruba található ebben a hármasban. Ebből a divízióból nem lehet kiesni, feljutni viszont igen, amire a jelenlegi eredményeket látva a vendégeknek van a legnagyobb sansza, azonban a forduló előtt még mindhárom válogatottnak megvan minden esélye. Kinek több, kinek kevesebb.

Saint Martin egy Guadeloupehoz tartozó sziget, amelyet a saint martini labdarúgó szövetség irányít. Saint Martin, akárcsak Guadeloupe, Franciaországhoz tartozik, így nem lehet a Nemzeti Labdarúgó Szövetség tagja, így nem juthatnak ki vb-re, és a világranglistán sem szerepelhetnek. Aranykupa selejtezőben szerepelhetnek ugyan, de onnan pedig még sohasem sikerült továbbjussanak, ami nem is csoda, látva, hogy milyen gyenge a válogatott. Pár évvel ezelőtt állítólag játszottak egy osztrák amatőr együttes ellen, akiktől 13-1-es vereséget szenvedtek.

2022 előtt 2018-ban találkoztak egymással, akkor ugyanúgy idegenben szerepelve nyert 10-0-ra St. Kitts & Nevis, így tényleg meglepetés volt a tavalyi iksz.

A hazai együttes két pontjával a sereghajtó ebben a csoportban, onnan csak a három pont begyűjtésével tudnak elkerülni.

St Kitts & Nevis a 140.helyen áll a világranglistán, illetve a csoport második helyén állnak, ugyanannyi ponttal, mint Aruba, viszont egy góllal rosszabb gólaránnyal. Ha itt nyernek, akkor az utolsó körben már egy döntetlen is elég lenne a számukra a csoportelsőséghez, így gondolom ezt a meccset fogják jobban megnyomni.

A két csapat között nagyon nagy különbség van, a tavaly nyári mérkőzés egy igazi kisiklás volt a vendég válogatott számára. Már csak amiatt a mérkőzés miatt is eléggé feltüzelt állapotban léphetnek pályára a St. Kitts & Navis játékosai, hát ha még a csoportelsőség és feljutás is függhet tőle, akkor pedig pláne. Nagyon sima győzelmet várok a vendégektől, ekkora szorzón pedig pláne ajándék.

Saint Martin - St Kitts & Nevis: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp