A 30. fordulóban papíron rangadót rendeznek a Premier Leagueben. Papíron.

A Liverpool ugyanis árnyéka a tavalyi önmagának. 1 évvel ezelőtt ilyenkor még a triplázásukra is mutatkozott nem is kevés esély, de az FA kupát tudták csak megnyerni, a bajnokságot 1 ponttal elbukták, a BL döntőt pedig elveszítették a rosszabb játékot mutató Real Madrid ellenében. Mané elvesztésével valami megtört náluk, Klopp pedig a bűvös 7. évében van, ennek fényében talán nem is annyira meglepő a kudarcos szereplés. Ami tavaly csalódás volt a Pool szurkolóknak az mára csak álom maradt, már egy Bajnokok Ligáját érő helyezés is megtenné a Liverpoolnak, ám ehhez jó eredmények is kellenek, amivel manapság adósak Salahék. Fellángolások vannak ugyan (Manchester United elleni 7-0, Napoli legyőzése 2-0-ra) de a konstans, jó teljesítményre képtelenek. Alexander-Arnold önmaga paródiájává vált, van Dijk sem képes hozni még a felét sem tavalyi elképesztő védőjátékának, Nunez és Gakpo sem tudott maradéktalanul beilleszkedni, Salah meg egyedül nem tud megoldani mindent. A jelenlegi formákat nézve Milnert lehet 40 évesen is játszatni fogja még a német.

Az Arsenal háza táján teljesen más a helyzet. London piros felén a sok hosszú, borús év után újból kisütött a nap. Ugyan az Európa Liga, és FA Kupás szereplésük véget ért, 2004 óta tartó Premier League átkukat végre megtörhetik a trófea elhódításával. Megérte bizalmat szavazni Artetának, beérett a spanyol mester munkája. Sikerük talán abban rejlik, hogy nem igazán lehet kiemelni senkit a csapatból, maga a keret alkot egy gyilkos gépezetet. Nem igazán okoznak gondot a meccseik a PL-ben, eszméletlenül könnyed játékot mutatnak, látszólag megerőltetés nélkül húzzák be simán a találkozókat. Gabriel Jesús 2 góllal tért vissza, tehát a merítési lehetőségek csak nőttek a vendégek számára.

Kérdés melyik arcát mutatja ma a Liverpool, de valami azt súgja, hogy a bajnoki címért robogó Arsenal ellen nem sok babér terem nekik ma, védelmük pedig gyengébb csapatok ellen is többször megingott már. Legalább 2 gólt vág nekik az erőn felül teljesítő Ágyús támadógépezet.

Liverpool - Arsenal: Arsenal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp