Rangadó a javából, a 2. 'pool a 4. Arsenal csapatát látja vendégül. Emery Arsenalja a két gyors bajnoki zakó után hasít, a 4. helyen áll, és a kezdeti kisiklások után őrzi veretlenségét. Mondjuk a Palace elleni 2-2-re annyira nem lehet büszke, de ez van. Az ARsenal jó kis adok-kapok meccseket játszik, viszont ami fura, az a Liverpool. A 10 forduló alatt kapott négy gól nagyon rendben van, sőt emlékezhetünk, abból a négyből egy még Alisson szerencsétlenkedésének volt köszönhető, azt nem lehet a védelem nyakába varrni. Aggasztó, hogy túl közeli emlék a 'pool-City meccs, ahol nem csak gól nem volt, igazából kaput eltaláló lövés sem nagyon. Mint amikor két nehézsúlyú bokszoló meccsen szikráz bombákat várunk, aztán azok csak maszatolnak, meg összekapaszkodnak.

Itt az Arsenal-Liverpool meccsen azért focit is várok, sőt nem akármilyet. Ez a két együttes általában kihozza egymásból az állatot.

Utolsó 8 egymás elleni bajnoki meccsük 32 gólt hozott, ez 4.00 gól/meccs

Utolsó 5 bajnoki meccsük 27 gólt hozott, ez egész brutális 5,4-es átlag!

Az Arsenalt nem befolyásolja az EL, már csak azért sem, mert csütörtökön játszik, és talán Klopp sem pihentet a BL miatt (a Red Starhoz utazik a 'pool).

Abban is bízom, hogy a Liverpool a City-t közvetlen riválisnak tekintette, remélhetőleg az Arsenalt nem fogja. Az egy kivételesen fura találkozó volt, hála az égnek, nem az jellemző a Premiershipre.

Bízom az overben, mert Özilnek azért akadnak jó pillanatai, a Leicester ellen pl. nagyot játszott, Aubameyang is meglövi a góljait, szóval tetszik nekem ez az Arsenal. Torreira játéka is, Guendouzi 19 évével nagyon érett focit mutat be, amikor lehetőséget kap, óriási játékosnak tartom őt már most. A védelem azért sebezhető, ugye sok játékos ki is dőlt onnan a közelmúltban, most például alapemberek közül Bellerin maradhat ki, őt Lichsteiner pótolhatja. Remélem, tőle látunk valamit a régiből, amikor a Juvéban fel s alá rohangált. Bízom benne, hogy párszor elöl ragad, és akkor mondjuk Mané előtt nagyobb terület lesz, mint Emery szeretné. A vendégeknél Salah, Mané és Firmino is bevethető, elég impresszív trió, nem valószínű, hogy a Man. City elleni semmit látjuk majd a Vörösöktől. Az elmúlt években rendre gólgazdag meccseket játszottak, és nem tutik, ezt várom most is. Ha a Liverpool hozza az őszinte fociját, és letámadja a hazai csapatot már a tizenhatosnál, akkor lesz ott labdavesztés bőven. Ha viszont sikerül átjátszani a letámadást, feljuttatni Özilhez, vagy direkt előrevágni Aubameyanghoz, akkor simán bajban lehet a vendég-védelem is. Ahogy az előző években általában, úgy most is gólgazdag meccset várok e két együttes bajnokiján.

Arsenal - Liverpool: Gólok száma - Felett/alatt tipp