Bár még rengeteg van hátra a norvég pontvadászat idei kiírásából, kevesebb dolog biztos mint hogy a Bodo egy év böjt után visszaszerzi a bajnoki címet a Molde csapatától. Annyival jobbak mint bármelyik együttes, hogy ez aligha lesz kérdés. Mindössze 11 forduló telt el a bajnokságból, de már 10 pontos magabiztos előnyt építettek ki. Kjetil Knutsen csapata mindössze egy olyan meccset játszott (Brann Bergen ellen még áprilisban..) amikor nem tudta győzelemre vezetni csapatát. Ha példával kéne élni leginkább a Manchester City jutna eszembe. Bitang sok lőtt gól, de mellette kellően stabil jól működő védelem. Előbbibe nem csak Pellegrino jeleskedik aki már 12 találatnál jár és valószínűleg megvédi majd gólkirályi címét ha elkerülik a sérülések, hanem a frissen igazolt kameruni, Faris Pemi is aki 8 gólt vert és nagyon jól játszik, nem véletlen kap sorozatban közel 8-as értékeléseket.

A Stromsgodset tavaly közepesen nyitott, majd a bajnokság végére teljesen szétzuhantak és szinte pontot sem szereztek. Ennek ellenére nem voltak kiesési gondjaik, de sikeresnek semmiképpen sem nevezhető szezont hagytak maguk mögött. A mostani viszont még nehezebb lehet ugyanis nagyon beragadtak a liga első harmadában. A szintén gyengécske Valerenga elleni győzelemmel tudtak az előző fordulóban végre kilépni a kiesőzónából Stengel értékesített büntetőjének köszönhetően. Tehát elég nagy a gáz, főleg hogy ma nem sok esélyük lesz a győzelemre a messze legjobb norvég csapat ellen.

A Bodot az sem zavarja meg ha idegenbe kell utazniuk, egyetlen százszázalékos csapatként vezetik a tabellát. A Ströms utoljára 2018-ban tudta őket legyűrni, azóta viszont nyolc meccsen is túl vannak a felek erős Bödö fölénnyel (6-2-0 24-11).

Sima vendég sikert várok.

Tipp: 1-3

Strømsgodset - Bodø/Glimt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp