A Molde jól beégett a Feörer-szigeteken, hiszen míg a Hacken és a Ferencváros legalább döntetlennel kihúzta, addig a norvégok kikaptak a Klaksvik csapatától.

Amúgy mindezt nyilvánvalóan cinkelésnek szántam, mert tudomásom szerint sokkal jobban játszottak, mint a svédek vagy a magyarok. Túri Géza kapusedző szerint sokkal erősebb csapat, mint az említett kettő, mivel dinamikusabban és gyorsabban játszottak előre, és úgy vettem ki a szavaiból, mintha szerencsésnek gondolná magukat a győzelem miatt.

Most újra a hazai bajnokságban kellene aktívkodni a Moldénak, ami tudjuk jól, hogy egy komolyabb mérkőzés után már nehezebben megy a nem top csapatoknak. A bajnoki cím elérése nem realitás idén, de a nemzetközi kupaszereplést érő harmadik helyezést illene elérniük. Jelenleg ponthátrányuk van, és a kettős megterhelés miatt kétséges, hogy sikerül-e ez nekik.

Ráadásul komoly ellenfelet kaptak. A Sandefjord igazi „paksi” eredményeket produkál, csak kapkodja az ember a fejét a meccseiken: 5-1, 3-2, 2-5, 2-4, 1-6 csak az utolsó hat mérkőzésükből öt eredménye. A gólzápor szinte biztos most is. Nem ismerem annyira a csapatok játékát, mint gavrilo mester, de szerintem ezzel a megállapítással egyetértene ő is.

Van egy fáradtabb Molde, akik fordított felállásban 5-0-ra nyertek május végén, de azóta beindult a nemzetközi porond, ami elszívja az erejüket. Fordított felállásban, hazai pályán ez a hektikus Sandefjord szerintem tolhat némi fricskát. Mivel én szeretem az első félidős gólokat, ezért úgy gondolom, hogy a fáradtabb lábú Molde-játékosok ellen könnyebben sikerülhet gólt találni. Amint a Molde felveszi a ritmust, bemelegednek, felőrölhetik a hektikus hazai csapatot.

Sandefjord Fotball - Molde: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp