Lejátszotta a hétfői bajnoki mérkőzését a Sepsi OSK és ahogy vártam, igencsak megszenvedett a szebeni alakulattal, az edző és a játékosok is fizikai és mentális fáradtságra panaszkodtak a mérkőzés után, ami érthető is tekintve a kettős terheléssel járó megpróbáltatásokat, viszont nincs idő pihenni, csütörtökön következik a szentgyörgyi labdarúgás történelmének egyik legnagyobb és legjobban várt mérkőzése.

A norvég csapatra az SPF-en lehozott cikkeknek köszönhetően lettem figyelmes jó pár évvel ezelőtt, eleinte a sok gólos mérkőzéseik miatt volt az egyik kedvenc "fogadásra alkalmas" csapatom, ugyanakkor az előző években az európai kupasorozatokban is rendre helyt állnak, 20/21-es szezonban az EL-ben az AC Milan tudott megálljt parancsolni a selejtező harmadik körében, viszont az azt követő évben már a KL-ben remek szereplést tudhatnak maguk mögött, hiszen egészen a negyeddöntőig meneteltek ahol a későbbi győztes, AS Roma tudta megállítani. Tavalyi évben pedig a BL-hez kerültek igen közel, hiszen csak a play off körben estek ki, és indulhattak az EL csoportkörében, ahol az Arsenal, PSV és Zürich mellett sikerült csoportjuk harmadik helyen végezniük. Kijelenthetjük komoly nemzetközi rutinnal rendelkező együttes látogat csütörtök este Sepsiszentgyörgyre.

Ezzel szemben a Sepsi OSK két kupa győzelemnek köszönhetően próbálkozik idén másodjára a KL-ben, keretüknek minimális tapasztalata van az ehhez hasonló mérkőzésekhez, tavaly a harmadik körben a Bodo/Glimthez nagyon hasonlítő északi csapat, a svéd Djugarden verte ki, mindkét mérkőzést simán behúzva. Érzik és tudják, hogy nincsenek a jelenlegi ellenfelük szintjén, a mindig szimpatikusokat nyilatkozó elnőkük, Diószegi László, úgy nyilatkozott az ellenfelükről, hogy tisztában vannak, hogy a Bodo három klasszissal a Sepsi OSK felett van, de mindent megpróbálnak megtenni, hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról.

A keretek minősége, a nemzetközi tapasztalat mind-mind a vendégek mellett szól, és bár szép lenne, ha egy székely csapat lenne a KL csoportkörében, erre sajnos kevés esélyt látok és szerintem a Bodo már az első meccsen el fogja tudni dönteni a továbbjutás sorsát.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Bodø/Glimt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp