Elérkezett az év utolsó Grand Slam tornájának a fináléja. A két résztevevő Daniil Medvedev és Novak Djokovic lesz. Nem az első keringőjük hiszen számtalan alkalommal összecsaptak már és többnyire nagyon szoros eredmények születtek.

A szerb mérlege a US Open döntőkben korántsem olyan fényes,mint a kenguruk földjén. Háromszor már magasba emelhette a trófeát,de 6-szor vereséget szenvedett a fináléban. Legutóbb is az orosz győzte le váratlanul simán három játszmában. A sorsolása a szerbnek gördülékenyebbé tette a menetelést azért azt valljuk meg. Hiszen Fritzen kívül veretes eredménysorral egyikük sem rendelkezett. Taylortól egyébként már az is csoda,hogy a nyolcig elverekedte magát amilyen formában van. Azonban jött egy nagy pofon ami a kiesés szélére sodorta Djokovicot. Hiszen honfitársa Györe Laci 2-0 szett előnyben volt és onnan kellett fordítania. Ebből is látszik,hogy aki érzi Novak ellen a játékot és mer bátran játszani van esélye. Idővel persze rengeteget rontott már Györe.

Az orosz medve nincs akkora formában,mint volt 2021-ben,de azzal,hogy nem került rá akkora reflektorfény talán nyugodtabban is tudott készülni. Lépésről lépésre haladt a tornán. Voltak nehéz pillanatai elég csak Rublev elleni találkozóra gondolni,de higgadt maradt és rendre megfordította a szetteket. Alacaraz ellen a második és negyedik játszmában fantasztikusan játszott. Az első szettet a spanyolnak kellett volna vinnie,de az orosz fejben koncentrált tudott maradni pedig többször is rezgett a léc az első játszmában. A látottak alapján számomra hatalmas meglepetést okozna ha egy szettet nem nyerne Daniil. Egy újabb hengerelés az bravúr lenne a részéről a győzelem viszont nem.

Őrületes csatára számítok az 5 szettet sem tartom kizártnak. Bár érzésem szerint öt szettben nem nyer Medvedev. A szerbet pedig láthattuk,hogy közel sem megingathatatlan pláne olyan ellenfél ellen akitől tart és az orosz azok közé tartozik.

Medvedev, Daniil - Djokovic, Novak: Szettek száma - Felett/alatt tipp