Ekkora oddson vétek lenne kihagyni a elég egyértelműnek ígérkező végkimenetelt...

Szögezzük le az elején: egy két kósza hírmondó maradt már csak a Real Madridot kiejtő Ajax csapatában. Ez már nem az a banda... De Jong a Barcába szerződött, Tadic a Fenerbahcéban nyomja, Neres Portugáliába igazolt, az időközben hazatérő Klaassen már Milánóban játszik, Ziyech pedig éppen a Galatában tengődik, a mester Erik ten Hag pedig Onanával és van de Beekkel a Manchesterrel szenved. A bajnokságban hagyományosan jól szereplő amszterdamiak még a holland pontvadászatban is szenvednek, egyedül a Heraclest tudták két vállra fektetni pedig a sorsolásuk minden volt, csak nem bivalyerős: többek között nem bírtak az Excelsiorral, de a Fortuna Sittard és a Twente is túl nagy falatnak bizonyult Berghuiséknek. Rejtély, hogy tudták eddig lezülleszteni a kiváló utánpótlás menedzsmenttel rendelkező Ajaxot, de roppant nehéz lesz ennyire mélyből felkapaszkodniuk. Legjobban a hátsó alakzat szenvedte meg a csapat szétesését, a Feyenoord ellen például a Sosa-Hato-Sutalo-Gaaei négyessel kezdtek, Gorterrel a kapuban. Mindössze egyikőjük kapott 6-osnál jobb osztályzatot...

Az AEK háza táján már egész más a helyzet. A tavalyi szezonban a csapat a szurkolók legnagyobb örömére végre ismét bajnoki címet ünnepelhetett, tizenharmadszor értek fel a sárgamezesek Görögország csúcsára. A bajnokságban egészen a múlt hétig veretlenek voltak, de az Európa Ligás szereplés miatt tartalékosabb csapat léphetett a gyepre. Hazájukban elég dominánsak a találkozóikon, de még a bivalyerős Brightont is sikerült legyőzniük, ha ma nyernek a hollandok ellen azzal fél lábbal már a csoportkörön túl érezhetnék magukat.

Óriási esély előtt a görögök, és van miért visszavágniuk az Ajaxnak, eddig 4 próbálkozásból 4-szer alulmaradtak a fővárosiak. Ma minden az AEK Athén mellett szól, ennek megfelelően tükörsima hazai siker várható.

Tipp: 3-1.

AEK Athens - Ajax: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp