A norvég bajnokságban élesedik a helyzet miután a hajrához érkeztek a csapatok. Az utolsó hat forduló a tavalyi szezonnal ellentétben még izgalmakat ígér a bajnoki cím szempontjából is, illetve a kiesés elkerüléséért is nagy harc várható.

Újra visszaülhet a trónra a Bödö, miután az előző szezonban csúnyán kikaptak a Moldetól. A nagy rivális idén sehol sincs, egyedül a Viking lehet képes megszorongatni őket akik mostanra elveszítették vezető pzíciójukat és immáron három pontos hátrányban követik a Bödöt. A hazaiak helyzete tehát elég rózsás és bizony ebben a fordulóban könnyen növelhetik előnyüket miután egy gyengusz csapatot fogadnak, ellenben a Vikingek egy kőkemény ütközetre kényszerülnek a 4.helyen álló Tromsö ellen. A tét tehát duplán nagy, Knutsen csapata viszont lehet hogy megizzadni sem fog ebben a meccsben. Az utóbbi három meccsüket gond nélkül nyerték, legutóbb a címvédőt idegenben ráadásul úgy kenték el 3-1re, hogy pluszban két büntetőt elhibáztak. Nagyon egyben van most ez a csapat, hazai közönség előtt pedig a legritkább esetben szoktak kikapni.

A vendég csapat a másik végletet képviseli. Nem elég hogy kieső helyen állnak (15.), a liga egyik leggyengébb formában levő csapata is egyben. Szerencséjük sincs, szinte minden meccset egy góllal veszítenek el, utoljára július végén kaptak ki több góllal, természetesen mai ellenfelüktől 5-2-re. Hazai pályán bárki dolgát képesek megnehezíteni (4-4-4), viszont idegenben (1-2-9) általában teljesen súlytalanok amit a 12 találkozón szerzett öt pontjuk is jelez. Bár nem kilátástalan a helyzetük a bennmaradást illetően hiszen több csapat is csak néhány pontra van tőlük, a probléma az hogy nagyon hamar pontokat kéne szerezni. Egy pont ugyan itt győzelemmel érne fel, de a két gárda között akkora differencia van hogy itt már félidőre hazai vezetést várok akár több góllal is. Az első dugót követően pedig nem lesz mit védenie a Sanderfjordnak így még több terület nyílhat a hazaiaknak, akik a második játékrészben kivégezhetik őket.. Sok gólt várok.

Tipp: 4-1

Bodø/Glimt - Sandefjord Fotball: A Bodø/Glimt nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp