Pazar formában várja a szombati bajnokiját a Real Madrid, miután a csapat zsinórban ötödik győzelmére készül. Utoljára szeptember végén kaptak ki (Atletico Madrid 1-3) ami egyébként az első és egyetlen vereségük volt a szezonban. A Bernabeuban egyetlen Vallecano elleni döntetlen csúfítja a képet, amellett az összes bajnokiját és Bajnokok Ligája meccsét is behúzta a csapat. Pár napja a BL-ben már csak a csoportelsőség volt a tét a csapat számára, amit gond nélkül húztak be a Napoli ellen (4-2). A csapat pazar formája azért is kissé meglepő mivel temérdek sérülés nehezíti Ancelotti dolgát. Vinicius, Kepa, Camavinga, Courtois, Militao, Diaz, Tchouameni és Modric is sérüléssel bajlódik, tehát olyan játékosok akiknek többsége masszív kezdő szokott lenni. Ennek ellenére parádés ahogy és amilyen eredményesen játszanak. Joselu, Rodrygo és a nyári nagy szerzemény Bellingham vezérletével ontják a gólokat és nehezen tudom elképzelni hogy a Bernabeuban éppen a harmat gyenge Granada ellen ne folytatódna remek sorozatuk.

A vendégek a 19.helyen szerénykednek mindössze egy győzelemmel (1-4-9) ami 14 forduló alatt bitang kevés. Az egyik legrosszabb formában levő csapat most a mezőnyben és bár nem jellemző hogy nagy verést kapnak, a minimális zakókra nem adnak pontot. 19 gólt vertek, annyit amennyit a középmezőnyben levő csapatok sem, viszont a pocsék védelmük (csak az Almeria kapott több dugót) ellehetetleníti sikeres szereplésüket. Két sürültjük lesz: Rubio és Vallejo.

Nem hiszem hogy ma akár megtudná duplázni idegenbeli pontjait (1) a Granada az új vezetőedzőjével sem, minimum 2-3 gólos hazai győzelmet várok már félidei vezetéssel karöltve.

Várható kezdő 11-ek:

Lunin; Vazquez, Nacho, Alaba, Mendy; Valverde, Kroos, Ceballos; Bellingham; Rodrygo, Joselu

Ferreira; R Sanchez, Torrente, Miquel, Neva; Villar, Gumbau, Melendo; Uzuni, Boye, Zaragoza

Tipp: 3-0

Real Madrid - Granada: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp