Bonyolult a helyzet. Legrosszabb csoport harmadikként még mindig ki lehet esni a „D” divízióba. Több meccsre is figyelni kell, mert csak az 1-3. helyezettek egymás elleni meccsei számítanak bele a tabellába. Jelenleg a négy harmadikból álló rangsorban a 2-ik helyen állunk 3 ponttal. Riválisaink Ciprus, Albánia/Skócia (az elemzős „okoskodásom” még szombati meccsük előtt íródott), és Románia, abból a szemszögből előnyös helyzetben van, hogy a magyar-finn után még egy mérkőzésen javíthat. Illetve, ha Albánia kikap Skóciától hazai pályán, akkor bennmaradtunk! Ennyi volt a rossz hír. A jó az, hogy saját kezünkben van a sorsunk: ha győzünk, nem kell számolgatnunk; döntetlen esetén aggódhatunk a többiek meccsein-gólarányain; vereségünk esetén kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk.

Fontos leszögezni, hogy Finnország számára tét nélküli a mérkőzés, ők már páholyban vannak, de ne gondoljuk azt, hogy simán leadják a pontokat. Különben is annyi borsot törtünk már az orruk alá…Nem marad más, a pályán focival kell kivívnunk a továbbjutást. „Magyaros” a helyzet, az észt meccs után enyhe hurrá hangulat van a sajtóban. Pedig döcögött a gépezet. Az elején kifejezetten rosszul nézett ki a csapatunk. Mániám, hogy kezdés után rögtön nézem, hogy a különböző csapatrészek milyen messze állnak egymástól, hát a középpályánk-védelmünk között óriási területek voltak. Ha Dibusz nem hoz bravúrt, szerintem nagy bajban lettünk volna. Szerencsére Orbán profizmusa helyre tette a válogatottunkat, de utána rengeteg helyzetet hagytunk ki: Nagy Dominik vagy Kalmár rárúghatta volna a másodikat, Dzsudzsák a harmadikat. Maradt Szalai potyája, és a 2:0, holott igazán önbizalom növelő-nézővisszacsalogató egy kiütéses siker lett volna. Van még hová fejlődni a finnek ellen, akik minden bizonnyal szervezettebbek lesznek csütörtöki ellenfelünknél. Táplálkozhatunk az első forduló 1:0-ás vereségéből is. A helyzetek kialakításával nem volt gond, mégsem találtunk be. Amennyiben be tudjuk fejezni a sokszor ügyesen felépített támadásainkat, akkor meglehet az újabb győzelem, ami a téli szünet előtt roppant fontos lenne.

Szervezettségben és csapatkohézióban azonban előttünk jár aktuális ellenfelünk. Védelmük megbontása sok energiánkat emészt majd fel, kontráik veszélyesek is lehetnek, ezért kell kihasználnunk kínálkozó lehetőségeinket. Taktikai csatát, szenvedélyes Marco Rossit, és döntetlen közeli eredményt várok kevés gólt hozó meccsen, amelyen egyszerűen nem kaphatunk ki.

Magyarország - Finnország: Dupla esély - Dupla esély tipp