Szerdán este különleges meccset láthatunk az m4-en! Stadionavató hétköznap, egy elhalasztott találkozó bepótlása Székesfehérvárról, várhatóan fagypont közeli hőmérsékletben, havas esőben!

Jócskán megcsúszott az új Sóstói Stadion átadása. Eredetileg szeptemberben már birtokba vehette volna a Mol Vidi, sőt nemzetközi kupameccseket is terveztek benne. Nincs úgymond „gálafellépő” egy sima bepótlásra váró összecsapásra érkezik az Újpest. Több érv is szól amellett, hogy ezt a meccset behúzza a Vidi. Egyrészt a stadionavatón „kötelező” a győzelem, nem lepődnék meg, ha lejtene a hazai pálya. Másrészt nem áll jól a bajnoki címvédő a tabellán. Jelenleg 8 pont előnye van a Fradinak, ami tetemes, most hármat faraghatnak Juhászék. Magyar szinten kiemelkedik a keret erőssége és a csapat anyagi támogatása is a többiek közül, viszont a nemzetközi kupameccsek után elfogy a szufla, rendre ekkor botlik a Vidi. Most viszont egyben lehetett a csapat magja, csupán Kovács István, Kovacsik és Vinícius volt vasárnapig a válogatottal, utóbbi egy félidőt tolt a finnek ellen. Pátkai az észt meccs után eltiltása miatt csatlakozott a fehérváriakhoz, ő és Kovács csütörtökön játszott, míg Kovacsik csak edzett a nemzeti csapattal. Szóval nem volt kedvezőtlen helyzetben Nikolics regenerálódhatott a keret készülhettek a BATE és a Chelsea elleni ütközetekre. Fiola otthon épülhetett fel, nem lennék meglepve, ha kezdene az Újpest ellen. Szóval a keret erősségét, és pihentségét tekintve esélyes a győzelemre a hazai gárda saját pályáján, hazai közönsége előtt.

Nem lehet rosszat mondani a lilákra. Megszereztek 22 pontot, és a Vidi mögött ötödikek a tabellán. Van tartása a csapatnak, és a kötelezőket rendre behúzzák. Legutóbbi hat bajnokijukat nézve verték a Kisvárdát, a Haladást, a Diósgyőrt és a Puskást, de a nagyobb ellenállást, szervezettséget, erőt mutató csapatok ellen (MTK, FTC) minimális 1:0-s vereséget szenvedtek. Egyértelmű, hogy a Fradi és a Vidi más szint ebben a ligában akkor is, ha meg-megbotlanak, kétségtelen, hogy kettőjük között dől majd el a bajnoki cím sorsa. Az UTE, DVSC, Honvéd esetleg MTK elosztja majd a maradék EL-indulást érő pozíciót egymás között.

Összegezve: kötelező protokoll hazai siker az „uraknak”; egy erősebb hazai keret, önbizalom növelő győzelemre tör a nemzetközi meccsei előtt; kell a Vidinek mindhárom pont, hogy faragjon a hátrányán; a kötelezők behúzása után nem tudott még szintet lépni az UTE. A fentiek tükrében hazai győzelemre bazírozok!

MOL Vidi FC - Újpest FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp