A szerdai napon az esti programban kapott helyet a Anna Kalinskaya – Qinwen Zheng összecsapás.

Az orosz szorzója elég gyorsan kezd beszakadni amit megértek. Hiába nem járt még korábban hasonló magasságokban Anna, mégis benne érzek potenciált e találkozó kapcsán. A szépsége miatt persze egyébként is:)

Az út a negyeddöntőig a neveket látva is inkább az orosz felé billen a mérleg nyelve. Az első fordulóban már feladta a leckét Kalinskaya azzal,hogy 39 nyerőt szórt Volynetsnek, aki nem mellesleg jól játszott. Ezzel is jelezte,hogy bomba formában lesz az Openen. A holland Russal találkozott a második fordulóban ahol nem nyújtott extra teljesítményt,de nem is volt rá szükség. A játéka talán stabilabb és pontosabb,mint korábban ami a sikert meghozta és hozza számára. Ez a második fordulóban szerintem szembeötlő volt. Eddig is volt benne lehetőség,de sokszor ellőtte a labdákat érthetetlen módon és ezeket leredukálta. A 32 között fantasztikusan játszott főleg az elbukott első játszma után megsüvegelendő,hogy nem omlott össze. Alig rontogatot miközben rengeteg nyerőt ütött.

Elég durva adat,hogy top50-es játékossal nem is kellett szembenézni Zhengnek ahhoz,hogy itt legyen a legjobb nyolc között. Az első fordulóban már három szettre kényszerült,pedig töménytelen mennyiségű labdát elszórt Krueger. Úgy jutott el idáig,hogy mindegyik ellenfele gyengén játszott. Még talán a honfitársával vívott csatában láthattunk valódi harcot. A 16 között Dodin is világgá ütött annyi labdát amivel Dunát lehetne rekeszteni.

Hiába a kínai oldalán áll a tapasztalat ami a Grand Slam tornákat illeti az eddig látottak alapján nálam az orosz a favorit.

Kalinskaya, Anna - Qinwen Zheng: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp